Sute de elevi salajeni, dependenti de libertate

Magazin Salajean 16 iunie 2010 0

Sute de elevi salajeni, dependenti de libertatePeste 400 de elevi din noua unitati scolare din Zalau, Cehu Silvaniei si Jibou au participat la proiectul national Dependenti de libertate, derulat la nivel de judet de catre reprezentantii Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Salaj, in perioada 3 mai-15 iunie. Obiectivul urmarit in cadrul proiectului, in care au fost angrenati si 40 de profesori si consilieri scolari, a fost cel de informare a elevilor de gimnaziu si liceu, dar si a familiilor acestora si a comunitatii cu privire la efectele nocive ale substantelor si plantelor cunoscute generic sub denumirea de etnobotanice.

CPECA Salaj a implementat la nivelul judetului acest proiect prin organizarea unor sesiuni de informare in mediul scolar, prin care s-a urmarit schimbarea perceptiei false promovate de comerciantii de produse etnobotanice. De asemenea, prin intermediul unor scrisori, parintii elevilor participanti au fost informati cu privire la riscurile consumului acestor substante si sensibilizati in vederea dezvoltarii unui rol proactiv in prevenire. Acestia au fost sfatuiti sa-si educe copilul despre ce inseamna sa fii matur si responsabil, sa-l incurajeze sa vorbeasca oricand despre propriile lui opinii, temeri si sentimente, sa-si exprime afectiunea si sa ofere sprijinul de care copilul are nevoie pentru a lua decizii responsabile.

La acest proiect de prevenire si informare a elevilor cu privire la riscurile la care se expun consumatorii de droguri si plante etnobotanice au participat si reprezentanti ai Compartimentului de Analiza si Prevenirea Criminalitatii si ai Politiei de Proximitate din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, precum si reprezentanti ai Directiei Judetene pentru Tineret si ai Crucii Rosii-Filiala Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »