Sute de elevi participa la Festivalul National al Stiintei din Zalau

Magazin Salajean 17 mai 2012 0

Sute de elevi participa la Festivalul National al Stiintei din Zalau

Aproximativ 400 de elevi din toate scolile din judet sunt asteptati sa participe, sambata, la Festivalul National al Stiintei – Zalau, aflat la a V-a editie, ce va avea loc pe platoul din fata Prefecturii Salaj. Evenimentul este organizat de Colegiul Tehnic Alesandru Papiu-Ilarian Zalau si Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj, avand ca parteneri Consiliul Judetean Salaj si Primaria Municipiului Zalau.

Potrivit inspectorului scolar general Ioan Abrudan, in cadrul festivalului vor fi amplasate standuri pentru fiecare unitate scolara participanta la eveniment, unde elevii isi vor expune creatiile si experimentele stiintifice. Vor fi prezentate, de asemenea, scenete artistice cu subiect stiintific, expozitii de postere, afise, planse, benzi desenate pe diferite tematici, precum si alte inventii ale elevilor.

La festival sunt asteptati sa participe toti cetatenii, evenimentul avand loc intre orele 10-14. La finele activitatilor, vor fi premiate cele mai creative inventii, in functie de anumite criterii, si anume: originalitate in realizare, daca functioneaza si sunt corecte din punct de vedere stiintific, contributia personala si fisa tehnica a produsului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »