Sute de copii, inscrisi deja in scolile salajene

Magazin Salajean 7 martie 2012 0

Sute de copii, inscrisi deja in scolile salajene Aproximativ 240 de copii din judetul Salaj stiu unde vor merge, din toamna, la scoala. Parintii acestora s-au grabit, inca din primele doua zile de inscrieri, respectiv luni si marti, sa depuna dosarele in vederea asigurarii locului la scoala arondata domiciliului. Cu toate acestea, numarul celor inscrisi reprezinta abia cinci procente din numarul total al copiilor care urmeaza a invata, din anul scolar, urmator in clasa pregatitoare sau clasa I.

Potrivit informatiilor furnizate, ieri, de inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, in aceste zile au fost depuse in unitatile de invatamant din judet 241 de dosare. In zilele de 5 si 6 martie, au fost inregistrate 241 de dosare depuse de parinti in vederea inscrierii copiilor la scolile din circumscriptie. Dintre acestia, 79 au adus documentele copiilor, solicitand inscrierea in clasa pregatitoare, iar 162 pentru clasa I, a declarat Ioan Abrudan.

Inscrierile la scoala au demarat luni, 5 martie, cu cateva probleme la programul informatic folosit la nivel national. Cu toate acestea, dupa cum sustine inspectorul scolar, la nivelul judetului nu au fost sesizate niciun fel de reclamatii sau probleme deosebite. Perioada inscrierilor din prima etapa se desfasoara pana in data de 16 martie, timp suficient pentru parinti sa-si inscrie copiii la scoala. De asemenea, am solicitat scolilor sa isi stabileasca un program zilnic de inscrieri, in functie de strazile arondate scolii sau alte criterii, in vederea evitarii aglomeratiei. Cert este ca toti copiii vor avea un loc asigurat in scoli, a afirmat inspectorul scolar.

In urma centralizarii datelor recensamantului realizat in intreg judetul, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Salaj au inregistrat 1.995 de copii ai caror parinti opteaza pentru clasa pregatitoare si 1.989 de parinti care vor sa-si dea copiii la scoala in clasa I.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »