Surprize la admiterea la liceu

Magazin Salajean 5 iulie 2010 0

Surprize la admiterea la liceu Absolventii scolilor gimnaziale din judetul Salaj au avut parte de surprize la admiterea in clasa a IX-a de liceu, pentru unii insa nu tocmai placute. Mediile de admitere de anul acesta au fost, in unele unitati, cu mult mai mari fata de cele cu care au intrat absolventii de anul trecut la liceu, in unele cazuri chiar si cu un punct. Astfel ca acei care nu si-au trecut suficiente optiuni pe fisele de inscriere au ramas pe dinafara.

De exemplu, daca in 2009 la Colegiul National Silvania Zalau ultima medie de admitere, la specializarea mate-info, a fost 8,44, anul acesta, ultimul declarat admis in clasele de matematica-informatica a avut media 9,42. La fel si la Colegiul National Simion Barnutiu Simleu Silvaniei, unde ultima medie de admitere 2010, la aceeasi specializare, a fost 9,33, in timp ce anul trecut s-a intrat si cu 8,99. Astfel, daca unii dintre elevi nu au intrat la liceul dorit, sapte elevi au ramas nerepartizati (patru fiind din alte judete) pentru ca nu si-au trecut suficiente optiuni pe fisele de inscriere.

In judetul Salaj, au fost repartizati in clasa a IX-a in liceu 2.1287 de absolventi de gimnaziu, dintre care 63 din alte judete ale tarii.

Peste 200 de locuri libere in liceele salajene

233 de locuri au ramas neocupate in liceele salajene, in urma repartizarii computerizate din data de 1 iulie, a absolventilor de gimnaziu. Cele mai multe locuri libere sunt la Grupul Scolar Voievodul Gelu Zalau, si anume 100 de locuri (aproape jumatate la specializarea Protectia mediului), la Grupul Scolar Mihai Viteazul Zalau au ramas 35 de locuri neocupate (specializarea Constructii, instalatii si lucrari publice) si alte 24 la Grupul Scolar Ioan Ossian Simleu Silvaniei (majoritatea la specializarea mecanica). Nici locurile la sectia maghiara nu au fost ocupate in totalitate. Cate noua locuri au ramas libere la Colegiul National Simion Barnutiu Simelu Silvaniei (opt la Filologie si unul la matematica), respectiv la Grupul Scolar Cserey Goga Crasna (doar locuri la mecanica).

Cea mai mare nota de admitere – 9,99

Absolventii cu cele mai mari medii de admitere sunt de la Scoala Gimnaziala Simion Barnutiu Zalau si s-au indreptat spre Colegiul National Silvania Zalau, specializarea matematica-informatica. Este vorba de eleva Ioana Andreea Zaharia, care a avut media de admitere 9,99, Iulia Valeria Chezan, media de admitere 9,98, si Anamaria Daciana Vlaic si Damiana Maria Vulturar, care au intrat la liceu cu media de admitere 9,98. La polul opus, ultima medie de admitere, din prima sesiune de repartizare computerizata, a fost a unei absolvente a Scolii Gimnaziale Giurtelecul Simleului, respectiv media 3,67 cu care a fost admisa la Grupul Scolar Agricol Nusfalau, la specializarea industrie textila si pielarie.

O alta repartizare la liceu, in 12 iulie

Perioada de inscrieri pentru a doua etapa a repartizarii computerizate este 5-9 iulie, prin completarea fiselor de optiuni. La aceasta etapa se pot inscrie candidatii care au participat si au ramas nerepartizati, dar si cei care nu au participat din diferite motive la prima etapa a repartizarii computerizate, precum si candidatii din seriile anterioare. Repartizarea efectiva va avea loc in data de 12 iulie. In imediat urmatoarea zi, centrele de admitere judetene vor afisa la unitatile de invatamant gimnaziale rezultatele repartizarii, iar apoi in licee listele cu candidatii admisi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »