Suplinitorii intra astazi in examen

Magazin Salajean 4 august 2011 0

Suplinitorii intra astazi in examen

Aproximativ 260 de candidati sunt asteptati, astazi, in salile Colegiului National Silvania Zalau, pentru sustinerea examenului pentru suplinitori calificati. Pentru promovarea acestui concurs, acestia au de rezolvat, incepand din acest an, subiecte mult mai grele, dupa bibliografia examenului de titularizare. In plus, salile de examen au fost obligatoriu dotate cu camere de supraveghere video, pentru eliminarea tentativelor de fraudare a concursului.

Noua forma de sustinere a acestui examen a fost aprobata de reprezentantii ministerului in urma cu doua saptamani. Inspectorul scolar adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Stefan Szabo, a declarat ca prin aceste modificari se doreste reducerea numarului profesorilor necalificati din sistem. Spre deosebire de anii trecuti, subiectele pentru examenul de suplinire sunt din aceeasi metodologie precum concursul de titularizare si vor fi elaborate la nivel national de catre minister. Corectarea acestor lucrari se va face in alte centre din tara, stabilite tot la nivel de minster, ne-a declarat inspectorul scolar.

Candidatii trebuie sa fie in salile de examen incepand cu ora 9, concursul propriu-zis incepand la ora 10. Primele rezultate vor fi afisate in data de 8 august, urmand ca dupa rezolvarea contestatiilor sa fie afisate, in data de 11 a lunii in curs, rezultatele finale.

Pentru concursul de suplinitori calificati si-au depus dosarele de inscriere 123 de candidati care nu au promovat concursul de titularizare, 48 care au parasit sala de examen la acest concurs dupa primirea subiectelor, 62 de candidati care nu s-au prezentat, precum si 34 de candidati care au optat doar pentru sustinerea acestui concurs de suplinire.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »