Subiectele si rezolvarile oficiale, doar pe site-ul MEdC

Magazin Salajean 20 februarie 2007 0

Ministrul Educatiei si Cercetarii a afisat ieri, pe internet, forma finala a subiectelor pentru Testele Nationale si Bacalaureat 2007. Pentru toate probele scrise exista peste 12.000 de subiecte posibile, fiecare disciplina avand cel putin 100. De asemenea, este de asteptat ca reprezentantii ministerului sa faca publice si rezolvarile subiectelor. Tot incepand de ieri, inspectoratele scolare au inceput sa transmita unitatilor de invatamant, pe suport de hartie, variantele de subiecte si rezolvari pentru toti cei implicati in examene. Data limita pentru distribuirea catre elevi a materialelor este 28 februarie.

MEdC a ales sa faca publice rezolvarile doar la disciplinele reale, respectiv, matematica, fizica, chimie, informatica, specialitati tehnice, pentru ca nu se poate vorbi despre ceva interpretabil, deci totul este destul de clar la aceste materii. In schimb, la limba si literatura romana, limbi straine sau filozofie, subiectele tin foarte mult de creativitatea candidatului, prin urmare sistemul de evaluare a lucrarilor este diferit si mult mai complex decat la disciplinele reale, iar in acest caz nu se vor face publice rezolvarile.

In ceea ce priveste Testele Nationale, se vor face publice doar subiectele la matematica, fiind excluse de la rezolvari geografia, istoria limba si literatura romana si limbile materne.

Ministerul Educatiei si Cercetarii precizeaza ca surse sigure si gratuite de informare pot fi gasite doar pe site-ul oficial www.subiecte2007.edu.ro, in timp ce brosurile sunt puse la dispozitie de Inspectoratele Scolare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »