Subiect de rezervă pentru un “întârziat” la bacalaureat

Mihaela Oprea 27 august 2012 0
Subiect de rezervă pentru un “întârziat” la bacalaureat

Un absolvent de liceu din Sălaj a fost la un pas să rateze, luni, examenul de bacalaureat, după ce a întârziat pentru câteva minute la prima probă scrisă din această sesiune. Maşina cu care se deplasa tânărul către centrul de examen din municipiu s-a defectat, acesta ajungând în sală după ce colegii săi au primit deja subiectele de examen.
Preşedintele comisiei judeţene de bacalaureat, Maria Pop, ne-a declarat că tânărul nu a mai avut dreptul să susţină proba în acelaşi timp cu colegii săi. “Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, candidaţii nu mai au voie să intre în sala de examinare după deschiderea subiectelor. Candidatul a ajuns la examen la ora 9.20, după ce i s-a defectat maşina în timp ce se îndrepta spre centrul de examen, ceea ce nu i-a mai permis accesul în sală. Prin urmare, am anunţat ministerul despre această situaţie şi am recurs la un subiect de rezervă pentru candidatul întârziat. Acesta a început proba doar la ora 12.30, după ce candidaţii au ieşit din sălile de examen”, a declarat Maria Pop. Candidatul era înscris la centrul de examen stabilit la Grupul Şcolar “Mihai Viteazul” din Zalău.
Potrivit sursei citate anterior, la nivelul judeţului s-a înregistrat o altă situaţie deosebită în prima zi a bacalaureatului scris. “Avem un candidat care a solicitat susţinerea probei scrise de limba şi literatura română, precum şi proba de matematică la domiciliu. Acesta are probleme medicale, prezentând un handicap de gradul I, care nu îi permite deplasarea în centrul de examen. Cererea a fost aprobată de minister, astfel încât am trimis, luni, la domiciliul candidatului doi supraveghetori şi un poliţist care au fost de faţă până ce candidatul a terminat de rezolvat subiectul de examen”, a precizat Pop. Potrivit acesteia, nu au fost înregistrate tentative de fraudare a examenul de bacalaureat la proba scrisă de limba şi literatura română.
Pe de altă parte, peste 100 de candidaţi dintre cei 480 înscrişi au absentat luni, la proba de limba şi literatura română. Cei mai mulţi absenţi au fost la Grupul Şcolar “Mihai Viteazul” din Zalău, unde din cei 243 candidaţi înscrişi, 55 au fost puşi absenţi. La Grupul Şcolar “Ioan Ossian” Şimleu Silvaniei au lipsit de la proba scrisă de limbă română 41 dintre cei 124 de candidaţi înscrişi, în timp ce la Grupul Şcolar “Octavian Goga” din Jibou au absentat 12 dintre cei 61 de înscrişi.
Circa 40 de candidaţi sunt aşteptaţi, marţi, la cea de-a doua probă scrisă din cadrul examenului de bacalaureat, respectiv de limba şi literatura maternă.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »