Studentii salajeni de la Spiru Haret, la inceput de an universitar

Magazin Salajean 8 octombrie 2007 0

Studentii salajeni de la Spiru Haret, la inceput de an universitar

Universitatea Spiru Haret, Centrul teritorial Zalau, si-a deschis sambata, 6 octombrie, portile pentru bobocii din anul universitar 2007 – 2008 pe care i-a asteptat in sala de spectacole a Casei de Cultura a Sindicatelor, unde acestia s-au putut intalni cu colegii lor din anii mai mari si cu conducerea teritoriala si de la Bucuresti.

Ca la fiecare inceput de an, au fost prezentate ofertele facultatii si beneficiile pe care Universitatea Spiru Haret le ofera studentilor in noul an si situatia universitatii in discutie la nivel de tara. Astfel, prorectorul Universitatii, Alexandru Muresan, a tinut sa mentioneze ca Spiru Haret incearca sa se alinieze standardelor de calitate ale invatamantului european si ca, chiar daca unii incearca sa o discrediteze, Universitatea a adus propriile dovezi ale calitatii la sfarsitul anului universitar trecut, cand din cei 99.000 de absolventi, doar trei nu si-au luat licenta. Acesta a adaugat ca, prin politica de dezvoltare pe care o promoveaza, Spiru Haret a deschis opt centre teritoriale in strainatate (Roma, Paris, Telaviv, Chisinau etc.) pentru a oferi romanilor de acolo posibilitatea continuarii studiilor. Profitand de prezenta prorectorului Muresan, studentii salajeni au discutat cu acesta problemele cu care se confrunta la examene.

Centrul teritorial Zalau de invatamant la distanta al Universitatii Spiru Haret are inscrisi in anul I de studiu nu mai putin de 3.500 de studenti care isi vor da examenele pe calculator. Numarul mare al studentilor are insa, pe langa avantajele pe care le aduce Centrului de invatamant superior, dezavantajul ca personalul, si asa restrans din Zalau, va fi ultrasolicitat si va face cu greu fata numeroaselor cereri de informatii venite din teritoriu.

In acest sens, Florian Tuduce, directorul Centrului din Zalau spune ca sta la dispozitia studentilor sai chiar si in weekend pentru a-i indruma spre performanta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »