Stinge lumina de Ora pamantului!

Magazin Salajean 28 martie 2012 0

Stinge lumina de Ora pamantului!Toti elevii, parintii acestora si cadrele didactice din judetul Salaj sunt invitati, sambata, sa… stinga lumina. Este indemnul lansat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, de inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Laura Galvacsy, pentru a marca Ora pamantului.

Pamantul sufera. Stinge lumina! este sloganul sub care se desfasoara actiunea din acest an. Facem un apel tuturor celor implicati in activitatea scolara, elevi, parinti si cadre didactice, sa participe la acest eveniment, ora pamantului, marcat in fiecare an, in ultima sambata a lunii martie. Prin urmare, sambata seara, 31 martie, cei care vor sa-si aduca aportul la acest proiect de mediu sa stinga lumina intre orele 20.30 si 21.30, a declarat Laura Galvacsy.

Potrivit sursei citate, prin aceasta actiune se doreste responsabilizarea elevilor, prin adoptarea unei atitudini civice responsabile, prin participarea la un exercitiu de educatie formala, prin protejarea mediului inconjurator.

Proiectul Ora pamantului a fost implementat in anul 2007 de catre Fondul Mondial pentru Natura, avand peste cinci milioane de sustinatori in intreaga lume. A inceput in Australia, fiind preluat pe parcursul anilor in peste 100 de tari. Mai multe informatii despre acest proiect pot fi accesate online pe site-ul www.orapamantului.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »