Steagul verde flutura la Gradinita nr. 2 din Zalau

Magazin Salajean 13 octombrie 2010 0

Steagul verde flutura la Gradinita nr. 2 din Zalau

Pentru activitatile realizate in decursul ultimilor trei ani in cadrul proiectului international Eco Scoala, Gradinita cu Program Prelungit nr.2 din Zalau a fost rasplatita de catre Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) cu steagul verde. Acesta reprezinta premiul simbol al educatiei pentru mediu, acordat scolilor care implementeaza cu succes programul, un eco-indicator recunoscut pentru educatia privind dezvoltarea durabila si, in acelasi timp, un certificat al performantelor de mediu ale scolilor. In prezent, acest drapel este arborat in 208 scoli si gradinite din tara, patru dintre acestea reprezentand Salajul.

Parteneri in acest proiect, coordonat de catre educatoarea Anamaria Hadade, au fost Inspectoratul Scolar Judetean Salaj, Agentia pentru Protectia Mediului Salaj, AVE Salaj Ecoserv SA, Liceul Pedagic Gheorghe Sincai Zalau si Comitetul de parinti, carora Maria Labo, directorul gradinitei, a tinut sa le multumeasca pentru implicare. Tot ce s-a realizat in cadrul Eco Scoala a fost posibil prin efortul comun al cadrelor didactice, al copiilor, parintilor si al partenerilor nostri, a precizat directorul.

Utilitatea programului Eco Scoala se concretizeaza in reducerea deseurilor din incinta spatiului scolar, economisirea apei si energiei, amenajarea spatiului verde, expozitii cu obiecte din materiale refolosibile sau preluate din natura. Eco Scoala a avut ca punct de plecare ideea implicarii elevilor in rezolvarea problemelor locale de mediu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »