Starea invatamantului salajean – dezbatuta de directorii scolari

Magazin Salajean 19 martie 2008 0

Starea invatamantului salajean - dezbatuta de directorii scolariDirectorii unitatilor de invatamant din judet se intalnesc, astazi, la Inspectoratul Scolar al Judetului (ISJ) Salaj, in vederea discutarii starii in care se afla, momentan, invatamantul salajean. Discutiilor vor avea ca punct de plecare concluziile formulate in urma inspectiilor care au fost derulate in unitatile de invatamant.

Alte puncte pe ordinea de zi sunt comunicarile pe care sefii de departamente le au de facut directorilor de scoli si gradinite, precum si problemele cu care se confrunta acestia din urma. De asemenea, va fi discutat si programul de masuri ce a fost desprins din planul managerial pe anul scolar in curs, a informat ieri, intr-o conferinta de presa, Ioan Abrudan, inspector scolar general in cadrul ISJ Salaj.

In acelasi cadru, acesta a informat ca in perioada 25 martie – 4 aprilie vor avea loc inspectii RODIS la Colegiul National Simion Barnutiu si la Scoala Gimnaziala Nr.1 – ambele din Simleu Silvaniei. Scopul urmarit este sprijinirea unitatilor scolare si a personalului didactic in imbunatatirea activitatii, precum si sprijinirea evaluarii calitatii ofertei educationale si a performantelor atinse de elevi, a declarat Ioan Abrudan.

Mediul are prioritate

In aceste zile, ISJ Salaj desfasoara, Programul Stop poluarii – mediul are prioritate, parteneri fiind Consiliul Judetean Salaj si Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Salaj. Obiectivele propuse sunt constientizarea autoritatilor locale si a cetatenilor din localitatile judetului asupra importantei gasirii unor solutii de remediere a actiunilor ce au cauzat distrugeri mediului. Concomitent cu acest program, in localitatile din bazinul hidrografic Somes – Tisa (Zalau, Crasna, Simleu Silvaniei, Surduc, Sanmihaiu Almasului, Jibou, Ileanda) se deruleaza Programul Ape mai curate.

Note bune la matematica

Un alt subiect amintit ieri, in conferinta de presa, a privit rezultatele pe care 15 elevi salajeni le-au avut la doua concursuri nationale de matematica, desfasurate la Ramnicu Valcea, in perioada 14-16 martie. Primul dintre ele – La scoala cu ceas – s-a adresat elevilor din clasele III-VIII, Salajul fiind reprezentat de sapte elevi. Dintre acestia, s-au remarcat Horea Muresan (Scoala Mihai Eminescu Zalau, profesor Olga Ciocan) si Daniel Pop (Scoala Nr.1 Simleu Silvaniei, profesor Floare Radu), amandoi obtinand premiul III si medalie de bronz.

Cel de-al doilea concurs – Tehnici matematice – s-a adresat elevilor de la liceeele tehnologice, din cei opt elevi salajeni, doi au obtinut premiul III. Este vorba de Valentina Salajean si Alexandru Crisan, amandoi de la Grupul Scolar Mihai Viteazul Zalau si pregatiti de profesor Adriana Crisan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »