Sportul – cel mai cotat post la titularizare

Magazin Salajean 8 iulie 2009 0

Sportul - cel mai cotat post la titularizarePeste 900 de candidati s-au inscris anul acesta, la examenul de titularizare ce va avea loc in 15 iulie, pentru ocuparea posturilor vacante in unitatile de invatamant din judetul Salaj. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, in acest an au fost scoase la concurs peste 800 de posturi, dintre care 229 sunt titularizabile. Cele mai multe cereri s-au inregistrat pentru posturile de profesor de educatie fizica si sport, de educatori si invatatori, dar si pentru disciplinele de psiho-pedagogie. Pentru cele cinci locuri vacante la educatie fizica si sport, lupta se da intre 54 de candidati. Si posturile de educatori si invatatori sunt la mare cautare. Pentru cele 20 de posturi de invatatori, cu predare in limba romana, s-au depus 125 de dosare, iar pentru cele 25 de educatori, alte 92 de dosare, ne-a declarat ieri, Viorel Lungu, inspector de resurse umane din cadrul ISJ Salaj. Si pentru cele trei locuri pentru profesor de religie ortodoxa au aplicat 40 de candidati, pentru cinci posturi de consiliere psihopedagogica 27, iar pentru psiho-pedagogie, tot pentru cinci locuri, si-au depus dosarele 38 de candidati.

Subiectele de la titularizare, elaborate in dimineata zilei de examen

Anul acesta, concursul de titularizare pentru un post de profesor a suferit cateva modificari, majore, s-ar putea spune, in privinta modului de desfasurare al examenului. Si anume, subiectele si baremele de concurs vor fi elaborate pe plan local, la nivel de inspectorat, la fel si evaluarea lucrarilor. Doar repartizarea pe post a candidatilor care au luat note peste 7 (sapte) la concurs, minumul pentru un post de titular, se face la nivel de Minister, in zilele de 22 si 23 iulie. In judetul Salaj, centrul de concurs pentru titularizare este Colegiul National Silvania Zalau. Dupa cum ne-a declarat, ieri, Ioan Abrudan, inspectorului general scolar al ISJ Salaj, se vor lua toate masurile necesare pentru a nu aparea nelamuriri in privinta corectitudinii desfasurarii examenului de titularizare. Astfel, reprezentantii ISJ Salaj au stabilit urmatoarele: comisia de elaborare a subiectelor si a baremelor, precum si cea de evaluare a lucrarilor, se va constitui la propunerea presedintelui de comisie, cu aprobarea inspectorului general scolar. Pentru fiecare specializare din concurs, fiecare inspector de specialitate va desemna cate cinci membri, dintre care doar doi vor fi in comisia de elaborare si evaluare a lucrarilor. De mentionat este faptul ca, pentru a evita orice fel de fraudare a examenului de titularizare, acestia vor fi alesi doar in seara precedenta datei de examen. O alta masura de siguranta este ca subiectele nu vor fi realizate decat in dimineata zilei de 15 iulie, data sustinerii examenului de titularizare.

Probele orale si practice, in 13 iulie

Tot la Colegiul National Silvania Zalau, se vor da si probele orale, in data de 13 iulie, la disciplinele Limba si literatura romana, respectiv Limba maghiara. Dupa cum a afirmat Viorel Lungu, cei care sunt declarati admisi la aceste probe vor putea opta sa participe la examenul de titularizare pentru un post care presupune predarea la clasa intr-o alta limba decat cea aferenta specializarii candidatului. In aceeasi zi, se vor da si probele practice pentru maistri instructori, pentru predare la palate si cluburi, dar si la informatica si arte. Pentru fiecare aptitudine, concursul se va da in diverse locatii, publicate la sediul ISJ Salaj, dar si la centrele de concurs. Rezultatele obtinute de catre candidati vor fi puse in aplicatia Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii. De retinut este ca aceste probe sunt cu caracter obligatoriu, si anume, daca nu sunt promovate de candidati, acestia nu vor mai putea participa la examenul de titularizare, a explicat inspectorul Lungu.

Probele scrise ale examenului de titularizare au loc in 15 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 21 iulie. In perioada 22-29 iulie va avea loc repartizarea candidatilor admisi la concurs, iar in 31 iulie ISJ Salaj va comunica deciziile de repartizare pe post.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »