Spectacol dedicat Craciunului, la Gradinita Ion Creanga din Zalau

Magazin Salajean 19 decembrie 2011 0

Spectacol dedicat Craciunului, la Gradinita Ion Creanga din Zalau

Atmosfera specifica apropiatelor sarbatori domneste peste tot si, parca, este mai emotionanta decat oriunde, in aceste zile, in gradinite. Prescolarii, imbracati in haine de sarbatoare, il asteapta pe Mos Craciun cu cantece de iarna si colinde, dar si cu scenete dedicate Nasterii Pruncului Iisus. Cei mici stiu ca in sacul Mosului sunt daruri pentru fiecare.

La gradinita „Ion Creanga” din Zalau, ca de altfel la toate gradinitele din municipiu, copiii din grupa pregatitoare de engleza l-au intampinat pe Mos Craciun cu o serbare deosebita. Cei 32 de membri ai grupei, pregatiti de educatoarele lor, Victoria Oros si Lucia Curta, au prezentat vineri o „Seara traditionala de Craciun”, in care au interpretat „Viflaimul”, au cantat colinde romanesti si americane si au interpretat un dans popular din zona Codrului. In functie de rolul interpretat, cei mici au fost costumati in straie populare autentice, marea majoritate din „zestrea” gradinitei, precum si cu costume specifice realizate cu ajutorul parintilor sau al firmei Simona Party. Alaturi de „gradinari” au evoluat si doi elevi, instrumentisti (aflati acum in clasa a IV, dar care in urma cu cativa ani au frecventat aceasta unitate).

Fratii, parintii si bunicii care au asistat la spectacolul celor mici s-au aratat impresionati si surprinsi de prestatia acestora, dar si pentru modul in care ei au tratat acest eveniment: cu multa daruire si responsabilitate. Copiii din grupa pregatitoare de engleza s-au prezentat la „Seara de Craciun” ca niste maturi, mandri de portul si obiceiul stramosesc, daruind tuturor clipe de neuitat, incarcate de emotie si bucurie. Interpretii si colindatorii au fost rasplatiti cu mere, nuci, cozonac si covrigi de la gazde, dar si cu dulciuri si sucuri (in valoare de 28 de lei pachetul) din partea lui Mos Craciun.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »