Spaima elevilor: Cataloage electronice în liceele din Zalău

Magazin Salajean 5 mai 2011 0

Spaima elevilor: Cataloage electronice în liceele din Zalău

Elevii din cadrul a două unităţi de învăţământ din Zalău nu vor mai putea chiuli de la şcoală şi nici nu vor mai putea ocoli notele mici obţinute la diferite discipline fără ca părinţii să afle acest lucru. În cel mai scurt timp, întreaga activitate şcolară a elevilor va fi trecută în format electronic într-un catalog virtual ce va putea fi accesat atât de către elevi, cât şi de către părinţii acestora, la orice oră din zi sau noapte.

Este vorba de elevii din cadrul Grupului Şcolar Mihai Viteazul şi ai Liceului Pedagogic Gheorghe Şincai Zalău, unde a fost achiziţionat acest suport electronic, urmând a fi pus în aplicare în cel mai scurt timp. După cum ne-a declarat directorul adjunct al Liceului Pedagogic Gheorghe Şincai Zalău, Alexandru Toth, catalogul electronic va curpinde atât notele şi absenţele elevilor, cât şi alte observaţii care vor putea fi vizualizate de către părinţi. Accesul în această informaţie se va face pe bază de utilizator şi parolă pentru fiecare elev, profesor sau părinte. Catalogul virtual va sta la dispoziţia acestora nu doar pentru vizualizarea activităţii şcolare, cât şi pentru întocmirea unor statistici la nivel de clasă ori unitate de învăţământ şi calcularea mediilor la diferite discipline, a precizat Alexandru Toth. Potrivit acestuia, programul a fost achiziţionat din banii alocaţi de părinţii elevilor contra sumei de 600 de lei şi va fi pus în aplicare odată cu introducerea tuturor informaţiilor în baza de date a catalogului electronic. Profesorii urmează a fi instruiţi, la nivelul unităţii liceale, cum să introducă notele şi absenţele pentru fiecare disciplină în parte.

Acelaşi sistem va rula on-line începând din acest semestru şi la Grupul Şcolar Mihai Viteazul. Directorul adjunct al unităţii şcolare, Trifan Souca, ne-a spus că profesorii şi elevii vor putea comunica on-line prin intermediul aplicaţiei. Astfel, fiecare cadru didactic va avea un nume de utilizator şi o parolă, în urma căreia vor putea introduce notele şi absenţele doar la clasele şi disciplinele la care predau. Elevul şi părintele vor putea accesa catalogul virtual, tot pe bază de utilizator şi parolă ştiute doar de ei, să vadă doar notele şi absenţele acestuia de la ore. Totodată, profesorul va putea trimite mesaje atât claselor, cât şi individual elevului, la care acesta din urmă va putea răspunde tot printr-un mesaj electronic, a afirmat directorul adjunct al Grupului Şcolar Mihai Viteazul Zalău. Implementarea sistemului informatic a costat în acest caz 1.000 de lei, sumă achitată din banii primiţi de la bugetul local având ca destinaţie alte cheltuieli materiale. Potrivit adjunctului Souca, societatea care a introdus catalogul electronic se numeşte S.C. Royal Bit SRL din Sibiu, aceeaşi firmă prezentând oferta şi la Liceul Gheorghe Şincai.

Astfel, în timp ce doar două unităţi de învăţământ au achiziţionat aceste cataloage virtuale, la nivel naţional, aplicaţia a fost implementată deja în circa 239 de unităţi. Intrarea în aplicaţie se face accesând site-ul noteincatalog.ro ori utilizând link-ul din meniul de pe pagina de internet a unităţii de învăţământ care a cumpărat acest program. Până la finalizarea bazelor de date cu notele şi absenţele ce vor apărea on-line, elevii ar fi bine să-şi anunţe părinţii despre situaţia la învăţătură şi disciplină, în special acei care nu au rezultate tocmai bune. Părinţii vor putea accesa aceste site-urile indiferent de zi şi oră.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »