Sfârşit de an pentru elevii din clasele a XII-a

Magazin Salajean 25 mai 2011 0

Sfârşit de an pentru elevii din clasele a XII-a

Aproximativ 2.500 de elevi înscrişi în an terminal la liceele din judeţul Sălaj se află pe ultima sută de metri în finalizarea studiilor preuniversitare. Pentru aceştia, cursurile şcolare se încheie odată cu această săptămână, când au loc şi festivităţile de sfârşit de an. Potrivit inspectorului şcolar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Ioan Abrudan, festivităţile de închidere a cursurilor pentru elevii aflaţi în ultimul an de liceu vor avea loc în zilele de joi şi vineri. Vom face toate demersurile pentru ca festivităţile să fie organizate în fiecare liceu din judeţ şi să se desfăşoare în condiţii normale, a precizat ieri Abrudan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Elevii mai au de trecut, însă, un obstacol pentru absolvirea cursurilor liceale, respectiv examenul de bacalaureat. În ceea ce priveşte examenul naţional, singura schimbare comparativ cu anul trecut este programarea probelor orale după încheierea cursurilor şcolare. În prezent, sunt eligibili pentru susţinerea examenului de bacalaureat un număr de 2.017 elevi înscrişi în clasele a XII-a şi a XIII-a. Ultima zi de şcoală pentru aceştia este data de 27 mai, a menţionat inspectorul şcolar general.

Tot finele săptămânii în curs reprezintă termenul limită de înscriere a candidaţilor pentru sesiunea de vară a examenului de bacalaureat, respectiv perioada 23-27 mai. Probele de bacaluareat se desfăşoară începând cu data de 6 iunie, aproximativ o lună mai târziu fiind afişate rezultatele finale ale primei sesiuni de bacalaureat. Potrivit sursei menţionate anterior, la nivelul judeţului Sălaj au fost constituite opt centre de examen şi trei centre de evaluare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »