Sesiunea speciala de bacalaureat incepe in luna mai

Magazin Salajean 10 februarie 2010 0

Sesiunea speciala de bacalaureat incepe in luna maiAbsolventii de liceu din seriile anterioare anului 2010 vor sustine aceeasi forma de bacalaureat cu cei din seria actuala, insa dupa un calendar diferit. Potrivit unui nou ordin emis la 4 februarie de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, absolventii de liceu din seriile anterioare anului 2010 vor sustine o sesiune speciala de bacalaureat. Ei vor sustine aceleasi probe ca si absolventii din 2010, numai ca in perioade diferite. Astfel, daca prima proba de bacalaureat pentru seria din 2010 va incepe saptamana viitoare, in 15 februarie, pentru cei din seriile anterioare, examenul se desfasoara oficial in perioada 31 mai – 4 iunie.

Candidatii din promotiile anterioare se pot inscrie in perioada 24-26 mai. Cei care au participat si au fost respinsi la sesiunile anterioare de Bacalaureat organizate incepand cu anul 2003 si care solicita recunoasterea unor probe promovate in aceste sesiuni, vor prezenta la inscriere si o adeverinta, eliberata de unitatea de invatamant absolvita, din care sa reiasa rezultatele obtinute la examenul de Bacalaureat in sesiunile mentionate.

Adeverinta va preciza, pentru fiecare sesiune, disciplina sustinuta si nota obtinuta la fiecare din probe. In cazul in care candidatul nu s-a prezentat la una sau mai multe probe sau a fost eliminat din examen, acest lucru va fi mentionat in adeverinta. Adeverinta va fi semnata de directorul si de secretarul unitatii de invatamant absolvite si va purta stampila acesteia.

Pentru candidatii din anii precedenti si pentru candidatii din seria curenta, in cazul celei de-a doua sesiuni, inscrierea se face in perioada prevazuta de calendarul examenului de Bacalaureat, de catre secretariatul unitatii de invatamant pe care candidatii au absolvit-o. Acestia vor trebui sa prezinte la inscriere urmatoarele acte: certificat de nastere si, dupa caz, de casatorie, un act de identitate, foaia matricola si adeverinta cu notele la probele pentru care solicita recunoasterea notelor.

Prima proba incepe in 31 mai cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna. In 7 iunie ei vor sustine proba de evaluare a competentelor digitale, urmata in 21 iunie de proba orala la limba romana. Probele scrise incep in 28 iunie cu Limba si literatura romana si se termina in 2 iunie cu proba la alegere a profilului si specializarii. Rezultatele finale se vor afisa in 8 iulie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »