Se numeste Gradinita Pinochio Zalau

Magazin Salajean 17 noiembrie 2010 0

Se numeste Gradinita Pinochio Zalau

Incepand de ieri, Gradinita cu Program Prelungit Nr.2 din Zalau functioneaza sub o alta denumire: Gradinita Pinochio. La acest eveniment de personalizare a unitatii printr-o noua denumire au fost invitate sa participe, alaturi de cadrele gradinitei si micutii prescolari, si autoritatile locale: prefectul Vegh Alexandru, subprefectul Onorica Abrudanu, inspectorul general scolar, Ioan Abrudan, inspectorul de specialitate Roza Mateiu, preotul Ioan Pop, precum si directoarele unitatii de-a lungul anilor.

In deschiderea evenimentului a luat cuvantul directorul gradinitei, Maria Labo, prezentand istoria si realizarile indeplinite in cadrul unitatii. Impreuna am reusit sa schimbam in bine fata unitatii si tot impreuna sarbatorim sfantirea firmei noi si a steagului verde. Numele de Gradinita Pinochio Zalau a fost ales democratic prin vot secret. Acest personaj, Pinochio, este unul indragit de copii. Fiecare prescolar de 3 ani care intra in gradinita este un Pinochio cu strengariile si individualitatea lui, dar care, prin efortul comun al cadrelor didactice si nedidactice ajunge sa fie ingrijit si educat zi de zi pentru a creste frumos si sanatos. Iar fiecare educator este de fapt un Geppetto care mestereste un prichindel numit Pinochio, care, la sfarsit, se preface in baiat, a mentionat Maria Labo.

Potrivit sursei citate, aceasta gradinita a crescut pe zi ce trece, atat prin grija educatoarelor si prin sprijinul colaboratorilor unitatii, cat si prin proiecte educationale. Ne mandrim cu steagul verde, primit de noi in urma evaluarii activitatii pe doi ani, prin proiectul european Eco Scoala, steag care mai exista doar in trei scoli din judet. Spring Day, Educati Asa, Scoala Verde, Cu focul nu-i de glumit, Prietenul nostru politistul, Minte sanatoasa in corp sanatos – sunt alte proiecte cu care ne facem cunoscuti in comunitate. Totodata, avem o buna colaborare cu institutiile judetene care ne coordoneaza. Cu sprijinul financiar si de consiliere din partea Inspectoratului Scolar si a Primariei municipale, am realizat in ultimii trei ani investitii in aceasta unitate in valoare de peste 200.000 de lei, a afirmat directorul Gradinitei Pinochio.

In continuare a avut loc sfintirea noii denumiri a gradinitei, precum si a steagului verde al unitatii, moment urmat de urarile si felicitarile celor prezenti. N-au lipsit din peisaj nici micutii Gradinitei Pinochio, care au prezentat cateva momente artistice prin dansuri si cantece.

Gradinita, denumita incepand de ieri Pinochio, exista inca din 12 aprilie 1960. De peste 50 de ani exista sub diverse denumiri: Gradinita cu Program Prelungit Nr.2, Gradinita Fabrica, Gradinita cu camin de copii nr.2, iar din 1973 – Gradinita cu P.P. Nr. 2 Zalau. In decursul anilor, unitatea a fost reprezentata de directoarele Ecaterina Gudea, Maria Ciama, Maria Terhes, Ana Dan si Ileana Pop.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »