Se cauta un Director pentru o zi

Magazin Salajean 23 februarie 2012 0

Se cauta un Director pentru o ziAproximativ 500 de elevi din unitatile de invatamant salajene au experimentat, in perioada 13-18 februarie, meseria de profesor, participand la actiunea Profesor pentru o zi, lansata de Consiliul Judetean al Elevilor (CJE) Salaj. Pe parcusul unei ore, adolescentii au avut ocazia sa preia activitatea profesorului de la clasa, in vederea pregatirii colegilor sai, respectiv elevilor sai.

Presedintele CJE Salaj, Denisa Petric, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National Silvania Zalau, a declarat ca actiunea este una cu traditie, aflandu-se la cea de-a sasea editie. Scopul este realizarea unui schimb de experienta intre profesor si elev, in cunoasterea nevoilor si modul in care percep fiecare dintre cei implicati activitatea la ora. De asemenea, prin aceasta actiune se creeaza o legatura intre colegi si cadrele didactice, a afirmat Denisa Petric.

Profesor pentru o zi se adreseaza elevilor din cele 22 de licee si grupuri scolare din judet. Potrivit sursei citate, actiunea va continua la un alt nivel, respectiv prin desemnarea, dintre elevii care au fost profesori pentru o zi, a unui director pentru fiecare dintre unitatile cu invatamant liceal. Profesorii de schimb sunt cei care au evaluat activitatea elevilor din postura de cadru didactic, completand unele fise de evaluare. De asemenea, elevul a avut de completat o fisa prin care sa-si exprime atitudinea fata de proiect. In baza acestor fise, Consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant vor desemna directorii pentru o zi. Cei 22 de elevi care vor ajunge in aceasta functie vor participa, cel mai probabil, in cursul saptamanii viitoare, la o festivitate de premiere, a precizat presedintele CJE Salaj.

Acest proiect se desfasoara cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj. Inspectorul scolar general al institutiei, Ioan Abrudan, considera ca actiunea este una laudabila, pentru amploarea la care a ajuns si pentru rezultatele obtinute. Initiativa elevilor este importanta pentru creearea unei legaturi intre elevi si profesor, in unele cazuri, chiar si pentru ca elevul sa-si descopere o aptitudine de a lucra in invatamant, a declarat Ioan Abrudan. De asemenea, inspectorul scolar a precizat ca nu este exclus ca actiunea sa ajunga pana la nivelul Inspectoratului, pentru ca elevul sa fie desemnat Inspector pentru o zi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »