Se apropie vacanta

Magazin Salajean 28 ianuarie 2009 0

Se apropie vacanta

Elevii vor avea, peste doar cateva zile, o vacanta intertrimestriala. Mai exact, zilele libere vor incepe cu 31 ianuarie, cursurile semestrului al II-lea urmand sa inceapa luni, 9 februarie. Potrivit celor stabilite la nivel national, cel de-al doilea semestru se va incheia in 12 iunie 2009.

Pana atunci, pe elevi ii mai asteapta o alta vacanta, cea de primavara, si care va fi in perioada 11 – 20 aprilie 2009.

Pentru clasele a IX-a si a X-a din scolile de arte si meserii, clasa a XII-a de liceu – filiera tehnologica ruta directa de calificare, clasa a XII-a de liceu – filiera tehnologica ruta directa de calificare si pentru clasa a XIII-a de liceu – filiera tehnologica ruta progresiva de calificare durata cursurilor este de 36 de saptamani (172 zile lucratoare). A 36-a saptamana prevazuta de planul-cadru va fi alocata instruirii practice pentru dobandirea experientei in conditii reale de munca. In aceasta saptamana, orele vor fi planificate de fiecare unitate de invatamant in parte, in functie de prevederile contractului/conventiei de cola-borare cu paretenerii sociali. Pentru clasa a XI-a – anul de completare, clasa a XI-a de liceu – filiera tehnologica ruta directa de calificare si pentru clasa a XII-a de liceu – filiera tehnologica ruta progresiva de calificare durata cursurilor este de 37 de saptamani, totalizand 182 de zile.

Pentru aceste clase, ultimele doua saptamani de cursuri – 15-26 iunie 2009 – sunt dedicate practicii. Pentru invatamantul postliceal, durata cursurilor este stabilita prin planurile de invatamant in vigoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »