Scolile vor cumpara mobilierul pentru clasele pregatitoare

Magazin Salajean 19 iunie 2012 0

Scolile vor cumpara mobilierul pentru clasele pregatitoareCei peste 330.000 de lei alocati Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj in vederea achizitionarii mobilierului pentru dotarea claselor pregatitoare vor fi repartizati, in urmatoarea perioada, catre fiecare unitate scolara cu personalitate juridica din judet. Decizia de repartizarea sumelor in fiecare scoala a avut la baza faptul ca perioada licitatiilor la nivel de unitate este mult mai scurta, in conditiile in care o licitatie la nivel regional sau teritorial ar fi durat mult mai mult.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop, a aprobat ordinul nr. 4310, din data de 1 iunie, privind repartizarea fondurilor necesare dotarii cu mobilier scolar a unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, pentru clasele pregatitoare, in anul 2012. Ordinul prevede ca repartizarea fondurilor necesare dotarii cu mobilier scolar catre inspectoratele scolare sa se efectueze in functie de numarul de elevi comunicat de catre acestea. La randul lor, inspectoratele scolare vor repartiza sumele unitatilor de invatamant cu personalitate juridica, proportional cu numarul de elevi inscrisi in clasele pregatitoare, pentru care urmeaza dotarea salilor de clasa cu mobilier scolar.

Marilena Floasiu, responsabil achizitii publice in cadrul ISJ Salaj, ne-a declarat ca urmeaza ca toate unitatile de invatamant sa fie informate cu privire la ordinul emis de Minister privind repartizarea fondurilor necesare dotarii cu mobilier pentru clasele pregatitoare. Banii vor fi repartizati in functie de situatiile de la scoli cu privire la numarul de copii inscrisi in clasa pregatitoare. Licitatiile vor fi facute de fiecare scoala in parte. In acest moment, asteptam sumele alocate de minister, a declarat Marilena Floasiu.

De asemenea, ordinul precizeaza din ce este compus mobilierul scolar pentru clasa pregatitoare. Este vorba de un scaun individual reglabil pentru elevi si pupitru individual reglabil, cu respectarea normelor europene de siguranta si functionalitate pentru copiii de 6 si 7 ani. Achizitia publica a mobilierului scolar se va realiza de catre unitatile de invatamant cu personalitate juridica pana la data de 1 septembrie a anului in curs.

Conducerea ISJ Salaj a afirmat ca prin resursele alocate de minister se vor putea achizitiona peste 1.600 de elemente de mobilier, la valoarea de 200 de lei pentru fiecare elev. Suma alocata judetului pentru procurarea de mobilier in clasele pregatitoare este de 331.000 de lei. Prin urmare, vom achizitiona 1.655 de elemente de mobilier, respectiv o masuta si un scaun evaluate la valoarea de 200 de lei, pentru fiecare elev, a declarat inspectorul scolar general Ioan Abrudan.

Astfel, pana la toamna, toate scolile gimnaziale din judet vor fi dotate cu mobilier adecvat elevilor din clasele pregatitoare. In privinta achizitionarii de mijloace materiale pentru realizarea activitatilor de invatare specifice acestei clase nu au fost alocate sume in bugetul invatamantului cu aceasta destinatie. Inspectorul scolar Abrudan a mentionat ca va incerca, in urmatoarea perioada, gasirea unor resurse banesti prin care sa fie achizitionate alte materiale si echipamente necesare desfasurarii cursurilor in clasele pregatitoare conform metodologiei in vigoare.

Potrivit noilor prevederi legale, functionarea clasei pregatitoare la scoala presupune existenta unor spatii disponibile la nivelul scolilor pentru inca un an scolar, salile de clasa trebuind dotate cu mobilier scolar special. De asemenea, va fi nevoie si de achizitia unor mijloace materiale pentru realizarea activitatilor de invatare specifice acestei clase.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »