Scolile si gradinitele, prinse in cercuri pedagogice

Magazin Salajean 28 noiembrie 2007 0

Scolile si gradinitele, prinse in cercuri pedagogice

Unitatile de invatamant din Salaj sunt implicate, astazi, intr-o activitate de cerc pedagogic, a informat, ieri, intr-o conferinta de presa, Dorina Ciutre, inspector responsabil cu imaginea in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj. Astfel, la Scoala Vasile Goldis Zalau, Scoala Horea Simleu si la Grupul Scolar Octavian Goga Jibou subiectul discutiilor priveste organizarea activitatilor metodice pentru directorii de scoli gimnaziale, in timp ce la Grupul Scolar Ioan Ossian Simleu Silvaniei, cadrele didactive vor aborda problema activitatilor din licee, grupuri scolare si colegii. Directorii de unitati de invatamant prescolar se intalnesc astazi la Gradinita Nr. 1 din municipiu, pentru a discuta despre managementul si leadership-ul din astfel de unitati.

In acelasi cadru, Dorina Ciutre a declarat ca un alt Cerc pedagogic se va desfasura in 3 decembrie, activitatea fiind organizata in baza caietului metodic Ora scolii. Actiunea va avea loc in toate unitatile scolare stabilite de comun acord cu profesorii la Consfatuirile din luna septembrie.

Inspectiile RODIS continua

Trei scoli vor primi, in perioada 19-31 noiembrie, inspectii RODIS. Este vorba de scolile din Cosei, Guruslau si Panic, inspectorii urmand sa verifice nivelul atingerii standardelor educationale de catre elevi, calitatea actului didactic, dar si eficienta managementului scolar si eficienta cu care sunt folosite resursele. De asemenea, va fi analizata relatia dintre scoala si parinti, precum si calitatea activitatilor extrascolare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »