Scolile salajene, invitate la concursul international generation@school

Magazin Salajean 25 aprilie 2012 0

Scolile salajene, invitate la concursul international generation@schoolToate unitatile de invatamant salajene sunt invitate sa participe la concursul international generation@school, organizat de Comisia Europeana, cu ocazia Zilei solidaritatii intre generatii, sarbatorita anual la data de 29 aprilie. Aceasta competitie se adreseaza tuturor scolilor din statele membre ale Uniunii Europene, precum si din Islanda, Norvegia si Lichtenstein, fiind inclusa in activitatile dedicate Anului Europrean al Imbatranirii Active si Solidaritatii intre Generatii. Scolile castigatoare vor primi vouchere in valoare de 300 de euro fiecare.

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a declarat, ieri, ca ziua de 29 aprilie va fi sarbatorita in toate unitatile scolare din judet prin initierea unui dialog activ intre generatii. In acest sens, am trimis in scoli o adresa primita de la minister, prin care se solicita conducerii unitatilor sa celebreze ziua de 29 aprilie invitand membri mai in varsta ai comunitatilor locale sa vina la scoala si sa vorbeasca elevilor despre experientele lor formative cele mai valoroase, fie ele din scoala, din munca, fie din viata sociala sau din familie. Obiectivul ar fi ca tinerii si varstnicii sa impartaseasca idei si experiente cu privire la ceea ce conteaza pentru ei in viata si sa inceapa o dezbatere mai larga cu privire la valorile societatii actuale. Oamenii varstnici pot aduce o contributie importanta prin sprijinirea tinerilor in efortul lor de a-si gasi locul intr-o lume in care valorile fundamentale raman la fel de vitale ca intotdeauna, in ciuda schimbarilor sociale si culturale rapide, a afirmat Ioan Abrudan.

Pentru a participa la concursul anterior mentionat, unitatile scolare vor trebui sa pregateasca un proiect intergenerational cu elevi intre 6 si 12 ani si persoane in varsta, cu activitatile derulate in preajma zilei de 29 aprilie. Aceste proiecte vor fi transmise Inspectoratului Scolar, ulterior fiind centralizate la nivelul Ministerului Educatiei. La competitie se pot inscrie scoli sau clase din aceeasi scoala, iar cate un premiu va fi acordat pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene. Aceste scoli vor castiga un voucher in valoare de 300 de euro, in vederea achizitionarii materialului necesar pentru realizarea unei activitati complementare, impreuna cu o alta scoala care nu este inca implicata intr-un dialog intergenerational.

Scolile europene care se vor face remarcate la acest concurs vor fi considerate drept scoli-mentor pentru promovarea solidaritatii intre generatii. Toate unitatile participante la concurs vor primi cate o diploma eliberata de Comisia Europeana.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »