Şcolile sălăjene, în inspecţie

Mihaela Oprea 21 august 2012 1
Şcolile sălăjene, în inspecţie

Unităţile de învăţământ sălăjene sunt luate la puricat, în aceste zile, de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj. Scopul acestor controale este verificarea stadiului pregătirilor şcolilor din judeţ pentru începerea noului an şcolar. În principal, comisiile de evaluare analizează dacă directorii au făcut demersurile necesare pentru dotarea sălilor în care vor susţine cursurile copiii înscrişi la clasele pregătitoare.
Inspectorul şcolar general al ISJ Sălaj, Gheorghe Bancea, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că sunt unităţi şcolare care aşteaptă, încă, mobilierul pentru dotarea claselor pregătitoare. “Toate unităţile şcolare au contractat mobilier pentru clasele pregătitoare, constând în măsuţă şi scaun pentru fiecare elev. Doar în unele şcoli au fost montate, însă, aceste piese de mobilier. Prin urmare, am solicitat unităţilor şcolare să ne raporteze de îndată ce primesc mobilierul, pentru a cunoaşte îndeaproape situaţia din teritoriu”, a precizat inspectorul şcolar Bancea.
Conform cerinţelor Ministerului Educaţiei, unităţile de învăţământ au termen până la data de 1 septembrie să doteze clasele pregătitoare cu mobilier adecvat vârstei copiilor.
Clasa pregătitoare va funcţiona pentru prima dată începând cu anul şcolar 2012-2013, fiind inclusă la nivelul învăţământului primar. Prin urmare, Ministerul a dispus pregătirea unor formatori care vor instrui, la rândul lor, cadrele didactice care vor preda la clasele pregătitoare. “Din judeţul nostru sunt trei sau patru formatori care vor forma, la rândul lor, învăţătorii de la clase pregătitoare. În acest sens, au fost programate două etape de formare a învăţătorilor, respectiv în intervalul 27-31 august şi respectiv în perioada 3-7 septembrie”, a declarat inspectorul şcolar.
Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului au fost înfiinţate 114 clase pregătitoare, dintre care 12 sunt pentru învăţământ de masă şi alte două pentru învăţământ special. În cele patru etape de selecţie au fost repartizaţi în clasele pregătitoare din judeţ 1.614 copii.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. sile 23 august 2012 at 07:03 - Reply

    mihaela, nu scolile sunt in inspectie, ci inspectorii !scolile sunt inspectate !!! daca nu scrii corect, te papa
    daniel muresan !sau nu?

Lasa un Raspuns »