Scolile salajene, dotate cu camere web pana in 6 iunie

Magazin Salajean 30 mai 2012 0

Scolile salajene, dotate cu camere web pana in 6 iunie Data de 6 iunie este termenul limita pana la care toate unitatile de invatamant salajene trebuie sa aiba achizitionate echipamentele necesare pentru supravegherea video a candidatilor la examenul de bacalaureat si evaluarea nationala. In acest sens, inspectorii scolari desfasoara in aceasta saptamana o inspectie tematica pentru verificarea stadiului in care sunt dotate unitatile scolare in care se organizeaza astfel de examene.

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca aceste camere de supraveghere vor fi montate in toate salile in care se sutine probele de examen, precum si in alte doua sali, respectiv in care se multiplica subiectele de concurs si in care se predau aceste subiecte pentru repartizarea catre candidati. In data de 6 iunie, vom organiza o intalnire cu cate un cadru didactic desemnat din fiecare unitate scolara care desfasoara exemene nationale in vederea instruirii acestora asupra montarii si folosirii camerelor de supraveghere. De asemenea, inainte de exemenele propriu-zise, vom face simulari pentru testarea acestor sisteme de supraveghere, a declarat Ioan Abrudan.

In privinta costurilor ce implica achizitionarea si instalarea acestor sisteme video de supraveghere, inspectorul Abrudan sustine ca nu vor fi probleme. Am avut deja o intalnire cu directorii unitatilor de invatamant pe tema asigurarii camerelor web la examenele nationale. Tinand cont de faptul ca toate scolile sunt dotate cu calculatoare, mai trebuie asigurate doar camerele web, care nu presupun costuri ridicate. Sumele necesare achizitionarii acestor camere vor fi suportate de fiecare unitate in parte, cu sprijinul primariilor, a precizat reprezentantul Invatamantului salajean.

Potrivit sursei citate, in cazul unitatilor care, nici impreuna cu consiliul local, nu dispun de resursele banesti necesare pentru procurarea acestor sisteme de supraveghere video, se va acorda sprijin dintr-un fond al Ministerului Educatiei, constituit pentru situatii speciale. Insa, dupa cum sustine Ioan Abrudan, este putin probabil sa existe astfel de cazuri. Costurile pentru procurarea unei camere web sunt in jur de 100 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »