Scolile au reusit sa cheltuie banii primiti pentru reabilitari

Magazin Salajean 30 noiembrie 2007 0

Scolile au reusit sa cheltuie banii primiti pentru reabilitari

Dupa ce in septembrie au fost urecheate de prefectul Andrei Todea, unitatile de invatamnt din Salaj au reusit, pana la urma, sa cheltuiasca fondurile pe care autoritatile centrale le-au alocat in acest an in vederea reabilitarilor si modernizarilor scolare. Ioan Abrudan, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, ne-a declarat ca, in momentul de fata, Salajul a a consumat 88 la suta din banii primiti de la centru, restul de 12 procente insemnand fondurile destinate realizarii de campusuri scolare si a Scolilor de arte si meserii. Pana acum, in judet am virat deja 88 la suta din bani la scoli, iar restul sunt pentru cele doua Scoli de arte si meserii din Jibou si Sag si pentru campusul scolar ce va fi ridicat la Hida. Din cele 88 de procente, 84 au fost decontate, iar cu restul se va intampla acelasi lucru pana la finalul anului, a spus Ioan Abrudan.

Acesta a mai declarat ca, pentru cele doua scoli amintite anterior, in luna decembrie va fi realizata documentatia, urmand ca in ianuarie sa se treaca la licitatia in vederea desemnarii constructorului.

Reamintim ca in Salaj au fost 186 de obiective de investitii carora li s-au alocat fonduri pentru reabilitare. Suma primita de judet a fost in valoare de 26,43 de milioane de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »