Scolarii zalauani se vor spala pe dinti la scoala

Magazin Salajean 20 octombrie 2011 0

Scolarii zalauani se vor spala pe dinti la scoala

Elevii din mai multe orase din tara, printre care se numara si municipiul Zalau, vor invata in cadrul unui program de educatie orala cum anume sa se spele pe dinti. Aceasta actiune face parte dintr-un proiect lansat de Ministerul Educatiei impreuna cu Ministerul Sanatatii, Ambasada Suediei si o serie de medici dentisti romani si suedezi, in toate scolile din Alba Iulia, Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Zalau, Craiova si Vaslui.

Pentru inceput, elevii vor avea parte de o consultatie in vederea evaluarii starii sanatatii lor orale, dupa care se va trece la fapte. Fiecare elev va primi cate doua periute si o pasta de dinti. Specificitatea acestui proiect consta in faptul ca micutii se vor spala pe dinti chiar la scoala. Acestia vor afla despre tehnicile de periaj, urmand sa le aplice de doua ori pe saptamana, sub supravegherea cadrelor didactice.

Proiectul a fost construit in urma statisticile care indica o grava deficienta in igiena dentara a copiilor, doar o treime dintre copiii scolari romani folosind periuta de dinti. Prin urmare, obiectivele acestui program sunt reducerea cu pana la 50 la suta a numarului de carii la copii, punerea bazelor primului program national de profilaxie dentara de o asemenea anvergura, derularea unei campanii de constientizare a importantei igienei orale in randul copiilor, invatatorilor si parintilor, precum si deprinderea unor obiceiuri alimentare cat mai sanatoase. Peste 3.000 de elevi sunt cuprinsi in activitatile derulate in cadrul proiectului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »