Scolarii primesc cornuri si mere de la primarii, iar laptele de la Consiliul Judetean

Magazin Salajean 22 august 2011 0

Scolarii primesc cornuri si mere de la primarii, iar laptele de la Consiliul Judetean

A mai ramas foarte putin timp pana la inceperea noului an scolar dar inca nicio firma nu si-a depus ofertele, la Consiliul Judetean Salaj, pentru distribuirea produselor lactate pentru scolari in cadrul Programului guvernamental Cornul si Laptele. Administratia judetului a demarat, recent, procedurile de organizare a licitatiei pentru produsele lactate si intentioneaza ca in cursul lunii septembrie sa finalizeze acest demers.

La nivel de judet, potrivit datelor furnizate catre CJ de Inspectoratul Judetean Scolar Salaj, numarul beneficiarilor de produse lactate in anul de invatamant 2011-2012 va fi de 26.495 de copii, din care 20.318 vor fi elevi in clasele I-VIII si 6.177 prescolari. Pretul maxim al produselor lactate care vor fi distribuite elevilor si copiilor prescolari din judet este de 0,65 lei pentru un produs exclusiv TVA.

Procedura de achizitie publica avand ca obiect Furnizarea produselor lactate acordate pentru elevii din clasele I-VIII din invatamantul de stat si privat precum si pentru copiii prescolari din gradinitele de stat si privat cu program normal de 4 ore din judetul Salaj” se afla in derulare, anuntul de participare fiind postat pe SEAP (Sistem Electronic de Achizitii Publice) la inceputul lunii august. Pana in prezent nu au fost inregistrate la Registratura CJ oferte avand ca obiect furnizarea produselor lactate pentru elevi. Licitatia se va finaliza in luna septembrie, a mentionat Laura Opris, purtatorul de cuvant al CJ Salaj .

Pe de alta parte, distribuirea produselor de panificatie si a fructelor va intra in responsabilitatea administratiilor locale. In acest sens, Consiliul judetean a inaintat fiecarei unitati administrativ-teritoriale din judet documentatia de atribuire a contractelor de furnizare a produselor de panificatie (cornuri), in vederea organizarii de catre acestea a procedurilor de achizitie publica. Totodata, se intentioneaza ca in sedinta ordinara a Consiliului Judetean Salaj din luna august 2011 sa fie supus aprobarii si un proiect de hotarare privind descentralizarea Programului guvernamental Fructe in scoli la primariile comunelor si oraselor din judet.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »