Scoala Octavian Goga s-a baricadat impotriva intrusilor

Magazin Salajean 16 noiembrie 2006 0

Scoala Octavian Goga s-a baricadat impotriva intrusilorIn acelasi timp a blocat accesul spre alte trei institutii publice, iar copiii merg la gradinita pe un drum mocirlos

Conducerea Scolii Gimnaziale Octavian Goga Jibou si-a rezolvat, cu siguranta, problemele de paza si de securizare interna, dupa ce a luat hotararea de a pune sub lacat poarta de acces. Nici macar elevii scolii nu au acces in unitate, daca la poarta nu pot sa prezinte un carnet de elev. Toate bune si frumoase, pana acum, doar directivele in acest sens au punctat clar obligatiile conducerilor institutiilor de invatamant in problema asigurarii securitatii elevilor.

Doar atat ca unica poarta prin care se face accesul la Goga este aceeasi si pentru alte trei institutii, care se gasesc in apropierea scolii. Este vorba de Internatul Liceului Teoretic, Casa de Copii Jibou si Gradinitia Prichindelul. Iar cei care ar avea de lucru prin aceste institutii nu au decat sa-si abandoneze autoturismele pe strada Parcului, bombardata de Samtid, si sa o ia pe jos, proletareste, prin noroi, spre destinatia finala.

Pe adresa redactiei ne-au venit mai multe reclamatii, din partea unor parinti suparati din Jibou, care, din cauza portii inchise de la Goga nu au mai putut sa-si duca copii, in masina, pana la Gradinita Prichindelul. Problema ar putea fi tratata si la modul ilar, doar nu toti copii sunt dusi la gradinita cu masina, mai ales ca e vorba doar de o distanta de vreo – suta de metri. Doar atat ca, accesul spre gradinita se face pe un drum aflat in spatele Internatului, care pe timp de ploaie este impracticabil fara cizme de cauciuc.

Pe de alta parte, directorul adjunct al Scolii Goga, Marius Muresan, ne-a declarat ca, pe moment, blocarea portilor a fost unica solutie de asigurare a securitatii elevilor, din moment ce, dupa-amiezele, in curtea scolii aveau loc adevarate raliuri. Veneau la fetele de la internat motociclisti, diferite persoane cu masini etc. Faceau prapad in curtea scolii, iar noi avem ore si dupa-amiezele, a spus Muresan. Dar, solutia lacatului pe poarta scolii este, ne-a asigurat Muresan, doar una provizorie, avand in vedere faptul ca, saptamana viitoare accesul spre scoala va fi delimitat cu un gard, iar drumul spre celelalte institutii va deveni liber. Pana atunci, toate institutiile in cauza au primit de la noi o cheie, ca sa-si poata face aprovizionarea, a mai spus Muresan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »