Şcoala începe mai târziu, dar se micşorează vacanţa

Mihaela Oprea 3 septembrie 2012 0
Şcoala începe mai târziu, dar se micşorează vacanţa

Elevii sunt aşteptaţi să intre la cursuri începând cu data de 17 septembrie, cu o săptămână mai târziu faţă de cât era prevăzut iniţial. Festivităţile de deschidere vor avea loc în 15 septembrie, iar cursurile vor începe două zile mai târziu. Cu toate acestea, elevii vor recupera orele libere în luna aprilie, când vor avea doar o săptămână de vacanţă în loc de două.
Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Gheorghe Bancea, a declarat că aceste modificări au fost aduse, prin decizie de ministru, cel mai probabil la solicitarea comitetului naţional de părinţi. “Şcolile vor începe festivităţile în 15 septembrie, urmând ca elevii să intre la clase din 17 septembrie. Aşteptăm să primim de la minister calendarul pentru anul şcolar 2012-2013, cu modificările şi completările aferente”, ne-a declarat Gheorghe Bancea.
Anul şcolar va avea tot 36 de săptămâni, câte erau prevăzute, ceea ce înseamnă 178 de zile lucrătoare. Primul semestru începe din 17 septembrie şi se încheie înainte de sărbătorile de iarnă, respectiv în 21 decembrie, În perioada 29 octombrie – 4 noiembrie 2012, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă. Elevii intră în vacanţa de iarnă de sâmbătă, 22 decembrie, şi până în 13 ianuarie, anul viitor.
Prima zi de cursuri din al doilea semestru şcolar este 14 ianuarie. Elevii vor merge la cursuri până în 5 aprilie. Săptămâna 1-5 aprilie 2013 din semestrul al doilea este săptămână dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit “Şcoala altfel”. Vacanţa de primăvară este stabilită pentru perioada 6 aprilie – 13 aprilie 2013. Cursurile vor fi reluate din 15 aprilie şi vor continua până în 21 iunie, după care elevii vor intra în vacanţa de vară.
Tezele din semestrul întâi se susţin până la data de 30 noiembrie 2012, iar tezele din semestrul al doilea se susţin până la data de 25 mai 2013.
În acest an şcolar, sunt înscrişi la nivelul judeţului 40.000 de preşcolari şi şcolari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »