Scoala din Simisna, adusa la standarde europene cu 1.000.000 de lei

Magazin Salajean 26 aprilie 2012 0

Scoala din Simisna, adusa la standarde europene cu 1.000.000 de leiScoala cu clasele I-VIII din localitatea Simisna va fi modernizata si dotata cu echipamente IT, materiale didactice, precum si sisteme de supraveghere video si anti-incendiu, printr-un proiect european in valoare totala de circa 1.000.000 de lei.

Primaria comunei Simisna a semnat deja contractul de finantare pentru proiectul intitulat Reabilitarea si modernizarea Scolii cu clasele I-VII din comuna Simisna, judetul Salaj, finantat prin POR, Axa prioritara 3- Imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul de interventie 3.4 – Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua. Proiectul va fi prezentat astazi autoritatilor locale si judetene, de catre reprezentantii primariei si conducerea unitatii scolare, la eveniment fiind invitati sa participe: presedintele Consiliului Judetean Salaj – Tiberiu Marc, prefectul judetului – Vegh Alexandru, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj – Ioan Abrudan. Acest proiect se desfasoara in perioada 22 octombrie 2011 – 21 decembrie 2012.

Urmare implementarii primei proiectului, intr-o prima parte, vor fi realizate urmatoarele: reabilitarea a doua corpuri de cladire, inlocuirea instalatiilor electrice si utilizarea unor tehnologii pentru economisirea utilizarii energiei electrice, montarea unui sistem video de supraveghere anti-efractie si siguranta, montarea unui sistem anti-incendiu, refacerea terenului de sport si a curtii, inclusiv a imprejurimii, realizarea utilitatilor si refacerea spatiilor verzi, ne-a declarat ieri, primarul comunei Simisna, Calin Cristian Prodan.

Potrivit sursei citate, lucrarile de reabilitare a scolii vor fi realizate de o firma din Zalau, in maxim sase luni, in cursul zilei de astazi urmand a avea loc si predarea amplasamentului. Speram, insa, ca firma de constructii va intensifica lucrarile astfel ca, incepand de anul scolar urmator, elevii sa invete intr-o scoala complet reabilitata, a adaugat Cristian Prodan.

O a doua parte cuprinsa in proiect prevede dotarea unitatii de invatamant cu echipamente IT si materiale didactice. Pentru cele opt sali de clasa se va achizitiona cate un laptop cu sistem de operare, un videoproiector si un ecran de proiectie. Pentru uzul comun al acestor clase vor fi amplasate o tabla inteligenta, doua imprimante si doua scannere. Pentru laboratorul de stiinte naturale (chimie, fizica si biologie) vor fi achizitionate zece calculatoare de tip desktop cu sistem de operare, videoproiector, ecran de proiectie, server, tabla inteligenta, imprimanta si scanner. Toate laptopurile si calculatoarele vor fi conectate la reteaua de internet de mare viteza existenta in scoala. Tot pentru dotarea laboratorului, vor fi achizitionate instrumente si seturi de instrumente pentru activitatile practice, precum si un retroproiector si softuri educationale. Pentru activitatile sportive vor fi achizitionate saltele, banci pentru gimnastica, lada si capra gimnastica, trambulina semielastica, panouri de baschet, set de volei (fileu si stalpi), porti handbal, mingi de volei, de baschet si mingi de handbal. Pentru aceasta achizitie de dotari va fi lansata cat de curand procedura de achizitie prin sistemul SEAP, a mentionat edilul comunei Simisna.

Din cei peste 100 de copii domiciliati in Simisna, 20 sunt inscrisi la gradinita, iar 87 sunt elevi la Scoala din Simisna, estimandu-se cresterea populatiei scolare in urmatorii ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »