Scoala altfel, un succes educational deplin

Magazin Salajean 10 aprilie 2012 0

Scoala altfel, un succes educational deplinActivitatile desfasurate in perioada 2- 6 aprilie la Scoala Gimnaziala Petre Dulfudin Salatig au fost planificate din timp si bine gandite de catre cadrele didactice in colaborare cu elevii, un rol important in implementarea si desfasurarea lor avandu-l directorul scolii, profesoara Florica Gherman.

Astfel, ele au demarat printr-o serie de competitii sportive in functie de particularitatile de varsta ale elevilor, castigatorii fiind premiati, culminand cu meciul de fotbal intre cadre didactice si elevi. Toate aceste activitati au fost pregatite cu competenta de catre profesorul de educatie fizica, Florin Valceleanu.

In data de 3 aprilie, la Notig, a avut loc simpozionul cu tema Notig – 625 de ani de atestare documentara, in care profesorul Augustin Gavra a tinut o interesanta expunere despre istoricul acestei localitati, iar profesorul Ioan Campean, actualmente director la Alunis, a prezentat o documentata monografie a satului. S-a desfasurat apoi un amplu program cultural-artistic, in care au fost implicati copiii de la gradinita si elevii din clasele I -VIII, in prezenta parintilor, constand in recitari de poezii, cantece si dansuri, in minunatele costume populare, manifestarea incheindu-se intr-o atmosfera de entuziasm si autentica simtire patriotica.

S-au remarcat in pregatirea acestui amplu si valoros program artistic educatoarea Ramona Barsan, invatatorii Violeta Filip, Ileana Bancos, Simona Morar, Mirel Tranisan, precum si profesorii Alexandra Ivascau si Vasile Goga.

In alta zi, prin excursia organizata la Cluj-Napoca, elevii si-au imbogatit orizontul de cunoastere vizitand Gradina Botanica, Muzeul Zoologic, Catedrala, Julius Mall, admirand monumentele sau busturile unor personalitati, diverse vestigii ale istoriei neamului nostru, sediile unor institutii importante de interes national sau international, din frumosul centru universitar de pe Somes.

Pe parcursul saptamanii au avut loc si actiuni de igienizare a imprejurimilor scolii, a Vaii Mineului, dar si un concurs de preparare a diferitelor produse culinare, in care castigatorii au fost premiati.

Merita sa amintim, de asemenea, ca elevii au vizionat cu interes, in cadrul scolii, filmele Baltagul, O scrisoare pierduta sau Hamlet, ecranizare dupa capodopera cu acelasi titlu a lui Wiliam Shakespeare.

Toate aceste activitati consideram ca au contribuit din plin la imbogatirea spirituala a elevilor, la formarea unor deprinderi utile in viata reala, a unui comportament civilizat, atat de necesare tinerei generatii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »