Scoala Altfel, sub lupa inspectorilor scolari

Magazin Salajean 4 aprilie 2012 0

Scoala Altfel, sub lupa inspectorilor scolariToate unitatile de invatamant salajene desfasoara, in aceasta saptamana, activitati culturale, tehnico-stiintifice, sportive, de educatie pentru sanatate si stil de viata sanatos, de educatie ecologica si de protectie a mediului, de educatie rutiera sau de educatie pentru reactii corecte in situatii de urgenta etc., in cadrul saptamanii Scoala Altfel. Mai precis, in aceasta saptamana nu se organizeaza cursuri, insa elevii sunt obligati sa participe la activitati, lipsa nemotivata fiind marcata prin absente la rubrica purtare.

Pentru ca toate scolile sa se implice in organizarea acestor activitati, inspectorii scolari desfasoara, incepand de ieri si pana vineri, inspectii tematice in fiecare unitate de invatamant din judet. Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca aceasta inspectie tematica realizata de inspectorii scolari are rolul de a urmari respectarea prevederilor legislatiei in vigoare. In cadrul inspectiei se va verifica proiectarea activitatilor si respectarea urmatoarelor etape: consultarea parintilor, a elevilor si a reprezentantilor comunitatii locale, centralizarea propunerilor de activitati, elaborarea proiectului unitar sau proiectelor, intocmirea orarului programelor si fiselor de activitate si respectarea termenelor limita. In general, se doreste evaluarea tuturor activitatilor si impactul pe care il are in sistemul educational, a declarat Ioan Abrudan.

Conform ordinului emis de Ministerul Educatiei, pentru evaluarea calitatii activitatilor desfasurate in scoli in aceasta saptamana, se va verifica: eficienta programului Scoala Altfel, varietatea activitatilor desfasurate si a formelor organizate; existenta documentelor necesare desfasurarii optime a acestui program; prezenta elevilor la activitati; implicarea tuturor cadrelor didactice in activitati de tip non-formal; consemnarea activitatilor aprobate prin condica de prezenta a unitatii; monitorizarea si evaluarea activitatilor de catre managerul unitatii, consilierul educativ si seful Comisiei pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii.

In urma inspectiei tematice se va intocmi un raport scris pentru fiecare unitate de invatamant, varianta electronica a acestui raport fiind transmisa, in termen de trei zile de la finalizarea inspectiei pe o adresa de email a inspectoratului, respectiv rapoarteinspectii@yahoo.com.

Potrivit sursei citate anterior, toate unitatile scolare din judet au anuntat organizarea unui numar extrem de ridicat de activitati extracurriculare, cu precadere excursii desfasurate in grupuri de elevi. Planul de activitate trebuie afisat atat la avizierul scolii, cat si in fiecare clasa. In acest fel, elevii vor putea opta in cunostinta de cauza pentru activitatile la care vor sa participe. In plus, la fiecare activitate, elevii vor fi inscrisi nominal pe un tabel, iar absentele vor fi trecute in catalog, dar la rubrica purtare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »