Scoala altfel, la sediul pompierilor salajeni

Magazin Salajean 3 aprilie 2012 0

Scoala altfel, la sediul pompierilor salajeni Mai multi elevi de la Scoala Gimnaziala Porolissum din Zalau au vizitat, ieri, sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj. Activitatea se incadreaza programului Scoala altfel, derulat in perioada 2-6 aprilie, la initiativa Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Salaj, Lucian Jacodi, pe parcursul vizitei, pompierii au prezentat elevilor tehnica de lupta si diverse teme de informare preventiva. Copiii, impresionati de autospecialele si tehnica din dotare, au oferit un cadou unitatii, in semn de multumire, si anume o macheta impresionanta reprezentand desfasurarea unor interventii, a precizat Lucian Jacodi.

Tot in cursul zilei de ieri, pompierii militari au organizat si desfasurat la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalau activitati de informare preventiva pe tematica dezastrele, precum si de acordarea primului ajutor in situatii de urgenta. Astfel de activitati vor avea loc si la Colegiul National Simion Barnutiu din Simleu Silvaniei si la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu din Zalau. Pentru a se alatura initiativei Scoala altfel, data de 5 aprilie va fi desemnata Ziua portilor deschise la sediul ISU Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »