Sarbatoare in invatamantul salajean

Magazin Salajean 21 noiembrie 2007 0

Dupa ce au desfasurat saptamanile trecute inspectii RODIS in scolile din Salaj, inspectorii scolari pregatesc in aceste zile acordul scris pentru prezentarea care va fi sustinuta la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian, maine, incepand cu ora 14. Seria inspectiilor RODIS va continua, insa, la unitatile de invatamant din Cosei si Hereclean, scopul verificarilor vizand calitatea ofertei educationale si a nivelului de performanta atins de elevi.

Tot in perioada imediat urmatoare, ISJ Salaj si Casa Corpului Didactic organizeaza, in perioada 23 – 24 noiembrie 2007, prima editie a Zilelor Invatamantului Salajean, eveniment ce se va desfasura in toate scolile si gradinitele din judet. Deschiderea oficiala a manifestarii va avea loc vineri, incepand cu ora 11, in sala de sedinte a ISJ, in prezenta oficialitatilor locale si judetene, a peste 70 de dascali si a mai mult de 50 de elevi. Se va sustine o minisesiune de comunicari pe teme educationale, vor fi premiati elevii care au luat premii la faza nationala a olimpiadelor scolare, iar la final elevii Liceului de Arta Ioan Sima din Zalau vor sustine un recital.

In cadrul evenimentului, in unitatile de invatamant din judet vor fi organizate activitati educative, culturale, artistice, mese rotunde etc.

Cum, insa, in week-endul care urmeaza vor avea loc alegerile pentru referendum si europarlamentare, si in scolile din Salaj sunt organizate sectii de votare, fluxul de votanti se va suprapune peste activitatile ocazionate de Zilele Invatamantului.

Ioan Abrudan a declarat ca ne-am oferit serviciile, dorim ca lucrurile sa se desfasoare in ambele parti bine. Nu vor fi probleme nici la sectiile de votare, nici in ceea ce priveste actiunile desfasurate de sarbatorirea invatamantului in judet.

Bani de liceu

Cuantumul sprijinului financiar care se acorda elevilor in cadrul Programului national de protectie sociala Bani de liceu, in cursul anului scolar 2007-2008, este de 180 de lei lunar, conform unei hotarari aprobate de Executiv.

Beneficiarii programului sunt elevii care urmeaza cursuri de zi, liceul sau invatamantul profesional – scoala de arte si meserii si anul de completare, si ale caror familii au un venit brut lunar pe membru de familie de maxim 150 de lei. Mai primesc bani si elevii care beneficiaza de o masura de protectie ori aflati sub tutela sau curatela, in cazul respectarii conditiei de venit.

Sumele necesare acoperirii cheltuielilor determinate de aplicarea hotararii se incadreaza in bugetul pe anul 2007 si in proiectia pe anii urmatori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »