Sapte salajeni, nominalizati la Gala Premiilor in Educatie

Magazin Salajean 8 noiembrie 2010 0

Sapte salajeni, nominalizati la Gala Premiilor in Educatie

Sapte persoane din judetul Salaj au fost selectate intre finalistii eligibili la Gala Premiilor in Educatie, editia 2010. Festivitatea de premiere a castigatorilor a avut loc saptamana trecuta, evenimentul fiind organizat de fundatia Dinu Patriciu la Palatul Parlamentului. In total, gala incadreaza 11 sectiuni de concurs cu premii si mentiuni speciale in valoare totala de 250.000 de euro.

Dintre candidatii la categoria Elevul anului au facut parte si doi elevi din judetul Salaj. Este vorba de Iulia Diana Ciocan, eleva la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai Zalau, si Ileana-Sinziana Puscas, de la Colegiul National Simion Barnutiu din Simleu Silvaniei, desemnate pentru rezultatele deosebite obtinute anul trecut scolar 2009-2010.

Trei cadre didactice au fost nominalizate la sectiunea Invatatorul/Educatorul anului. Au fost desemnati pentru premii invatatorul Hari Tunde Hajnalka, de la Scoala Gimnaziala Aghires, comuna Mesesenii de Jos, invatator Cristina-Georgeta Teieru, de la Scoala Gimnaziala Silvania Simleu Silvaniei, si educatorul Anamaria Crina Hadade, de la Scoala Gimnaziala Silvania Simleu Silvaniei.

De asemenea, Salajul a avut doi candidati si la categoria Profesorul anului, si anume, Alina Sanda Braban, de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Simleu Silvaniei, si Natalia Aida Pop, de la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai Zalau.

Chiar daca judetul nostru nu a avut castigatori, numarul de candidati salajeni nominalizati la Gala Premiilor in Educatie nu este unul de neglijat.

Prin acest proiect, Fundatia Dinu Patriciu doreste sa premieze performanta si sa impulsioneze competitia si creativitatea in domeniul educatiei. Aceasta gala urmareste descoperirea, promovarea si premierea persoanelor, organizatiilor si evenimentelor ce au un impact semnificativ asupra sistemului educational din Romania.

La acest concurs se inscriu elevi, studenti, educatori, invatatori, profesori preuniversitari si universitari, cercetatori si bibliotecari, precum si organizatii neguvernamentale si institutii de invatamant de stat sau private.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »