Salajul, gazda inspectorilor de geografie din tara

Magazin Salajean 8 septembrie 2010 0

Salajul, gazda inspectorilor de geografie din tara

In aceasta saptamana, judetul Salaj este gazda inspectorilor de geografie din intreaga tara, prezenti la consfatuirile nationale de specialitate, pe discipline de studiu. Intrunirile vor avea loc pe parcursul a trei zile, incepand de ieri, si se desfasoara in sala de sedinta a Inspectoratului Scolar Judetean Salaj. Discutiile se vor baza pe aceleasi criterii de anul trecut, dat fiind ca nu exista noutati in domeniul acestei discipline pentru anul scolar urmator.

Tematica acestei intalniri se concentreaza pe diagnoza sistemului educational, prioritati ale educatiei pentru anul scolar 2010-2011, organizarea olimpiadelor si identificarea nevoilor de formare ale cadrelor didactice. Alaturi de inspectorii de geografie din toate judetele tarii, participa si inspectorul general de geografie in cadrul Ministerului Educatiei, Nicolae Ilinca, precum si cadre didactice universitare de specialitate.

Prezent la conferinta de presa sustinuta, ieri, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, inspectorul Nicolae Ilinca a adus unele precizari in privinta aspectelor abordate la consfatuiri. Consfatuirile se vor desfasura la disciplina geografie-geologie, avand urmatoarele teme: analiza calitatii educatiei din perspectiva monitorizarii externe realizate prin inspectia scolara, activitatea de predare-invatare, curriculum aplicat, strategiile didactice si metode de predare-invatare utilizate, precum si analiza rezultatelor obtinute de elevi in cadrul examenelor nationale. Vor fi discutate si prioritatile educatiei pentru anul scolar 2010-2011 din invatamantul preuniversitar, propuneri de activitati de monitorizare si consiliere in scopul imbunatatirii calitatii educatiei la nivel national, regional si judetean.

Un alt punct de pe ordinea de zi va fi cadrul normativ privind organizarea procesului de invatamant in anul scolar viitor, curriculum si examenele nationale, organizarea olimpiadelor si concursurilor scolare, a activitatilor educative. Totodata se va avea in vedere si punerea in practica a proiectelor nationale si internationale, identificarea nevoilor de formare a cadrelor didactice precum si structura portofoliului inspectorului de specialitate, a afirmat Nicolae Ilinca. Potrivit acestuia, pentru urmatorul an scolar nu sunt modificari in acest domeniu.

Odata cu incheierea consfatuirilor nationale, vor lua startul cele judetene. Potrivit inspectorului general al ISJ Salaj, Ioan Abrudan, aceste consfatuiri sunt programate in 10 septembrie. Daca la anumite discipline nu vor putea fi organizate intalniri in cursul zilei de vineri, acestea vor fi amanate pentru urmatoarea perioada, insa inafara orelor de scoala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »