Salajenii se inghesuie pentru titlul de profesor

Magazin Salajean 23 iunie 2010 0

Salajenii se inghesuie pentru titlul de profesorPeste 350 de candidati salajeni s-au inscris pentru participarea la examenul de titularizare din data de 14 iulie. De la inceputul perioadei de inscrieri, din 15 iunie, Centrul de concurs stabilit la Liceul Pedagogic Gheorghe Sicai din Zalau a fost neincapator pentru candidatii salajeni dornici sa obtina un loc de munca in sistemul de invatamant.

Inscrierile pentru examenul de titularizare care va avea loc pe 14 iulie sunt pe sfarsite. Astfel, salajenii dornici sa obtina un post in invatamant mai au la dispozitie doar trei zile pentru a-si depune dosarele la Centrul de concurs stabilit la Liceul Pedagogic Gheorghe Sincai din Zalau, ultima zi de inscrieri fiind 25 iunie. Inspectorul de resurse umane din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Viorel Lungu, a declarat ca peste 350 de candidati s-au inscris, pana ieri, pentru sustinerea examenului de titularizare, 200 au optat pentru continuitate, iar alti 15 pentru detasarea la cerere. Numarul candidatilor pentru participarea la examenul de titularizare va fi mult mai mare in urmatoarele zile de inscrieri.

Cu toate reducerile anuntate atat in privinta numarului de posturi din invatamant, cat si asupra salariilor, salajenii isi doresc sa obtina un loc de munca in educatie. Multi incearca inca de anul in curs sa se califice pe un post de titular, mai ales ca de anul viitor, cu noua Lege a Educatiei, nu se stie cum va decurge examenul de titularizare, a mentionat inspectorul de resurse umane.

Pentru urmatorul an scolar, la nivelul judetului Salaj sunt scoase la concurs 550 de posturi in invatamant, dintre acestea doar 100 fiind catedre titularizabile. Fata de anii trecuti, numarul posturilor de titulari de anul acesta sunt de doua ori mai putine, din cauza numarului mai mic de elevi, a comasarilor de clase si de scoli, dar si din cauza reducerii posturilor din invatamant.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »