Salaj: Locul II si mentiune la olimpiada nationala de fizica

Magazin Salajean 12 februarie 2010 0

Salaj: Locul II si mentiune la olimpiada nationala de fizica

Doi elevi salajeni au obtinut rezultate foarte bune la faza nationala a Olimpiadei de Fizica de anul acesta, sustinuta in perioada 31 ianuarie – 5 februarie, la Constanta. Dan Ionut Pop, elev in clasa a IX-a la Colegiul National Silvania Zalau, pregatit de profesorul Faluvegi Ervin, a castigat locul II pe tara la concurs. Si Daniel Constantin Pop, elev in clasa a X-a la Colegiul National Simion Barnutiu Simelu Silvaniei, sub coordonarea profesorului Doinita Mihalcea, a obtinut o mentiune.

La faza nationala a Olimpiadei de Fizica, au participat peste 500 de elevi din toata tara. Judetul Salaj a fost reprezentat la aceasta competitie de noua elevi.

Mentiuni si premii si la limba romana

La olimpiada nationala de Limba si literatura romana, desfasurata in perioada 30 ianuarie-4 februarie, la Arad, au participat noua elevi din judetul Salaj.

Sase dintre acestia au obtinut mentiuni si premii speciale. Potrivit inspectorului general scolar adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Mirel Matyas, mentiuni au obtinut: Alexandra Stefania Pasca – eleva in clasa a VII-a la Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar Zalau (profesor coordonator Teodora Maier), Nadine Stanca – eleva in clasa a VII-a la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu Zalau (profesor coordonator Cristina Pop) si Maria Buda – eleva in clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu Zalau (profesor coordonator Viorica Crisan).

Mentiune si premiu special a primit Maria Madalina Hasmasan – eleva in clasa a IX-a la Colegiul National Silvania Zalau, pregatita de profesorul Ioana Tuduce. Cristina Maria Pop – eleva in clasa a XI-a la Colegiul National Silvania Zalau (profesor coordonator Ioana Tuduce) si Teodora Lavinia Sabou – eleva in clasa a XII-a tot la Colegiul National Silvania Zalau (profesor coordonator Dorina Tuduce), au obtinut premii speciale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »