Săptămâna curăţeniei în şcoli

Magazin Salajean 18 aprilie 2011 0

Săptămâna curăţeniei în şcoli

Peste 3,7 tone de hârtie au reciclat, în cursul săptămânii trecute, elevii de la Şcoala Gimnazială Corneliu Coposu Zalău, sumele de bani plătite de firmele de colectare în schimbul acestor materiale ajungând în buzunarele şcolarilor. Acţiunea a avut loc în cadrul proiectului Săptămâna curăţeniei în şcoli, ce s-a desfăşurat pe parcursul întregii săptămâni, culminând vineri cu o festivitate de premiere a elevilor participanţi la program.

Iniţiat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi conducerea şcolii menţionate anterior, sub îndrumarea coordonatorului Dana Chiş, acest proiect a încadrat o serie de activităţi organizate în scopul educării copiilor pentru protejarea mediului înconjurător.

Am desfăşurat activităţi împreună cu elevii şi părinţii acestora de colectare a deşeurilor de hârtie şi plastic, care au fost predate firmelor din domeniu. S-au adunat astfel tone de hârtie şi alte materiale reciclabile care au fost plătite de firme, banii fiind împărţiţi pentru fiecare clasă în funcţie de cât au colectat. O altă activitate încadrată în proiect, în parteneriat cu Clubul Lions Zalău, a fost plantarea a 100 de puieţi de stejar în curtea şi pe spaţiul verde al şcolii. De asemenea, am pregătit şi un concurs pentru cea mai curată sală de clasă. Am desfăşurat acest proiect tocmai pentru a-i conştientiza pe copii despre importanţa păstrării unui mediu înconjurător curat, ne-a declarat directorul Şcolii Gimnaziale Corneliu Coposu Zalău, Mona Pănican.

Acest program derulat săptămâna trecută face parte dintr-un proiect mult mai amplu, intitulat Ecoprovocarea, din care fac parte mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »