S-au stabilit sumele alocate profesorilor implicaţi în examenul de bacalaureat

Magazin Salajean 9 iunie 2011 0

S-au stabilit sumele alocate profesorilor implicaţi în examenul de bacalaureat

Plata personalului didactic care face parte din comisiile pentru examenul naţional de bacalaureat 2011 rămâne la aproximativ acelaşi nivel de anul trecut. Potrivit reprezentanţilor învăţământului sălăjean, profesorii vor primi banii doar la finalizarea examenului de bacalaureat.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj a primit, miercuri, un ordin al Ministerului Educaţiei privind modul de plată a personalului didactic care face parte din comisiile pentru examenul de bacalaureat. Astfel, în comisiile din centre de examen, preşedintele va fi remunerat cu 400 de lei pentru 450 de candidaţi şi cu 425 de lei dacă numărul de candidaţi depăşeşte 450. Vicepreşedintele, secretarul şi membrul de comisie vor primi câte 275 de lei fiecare.

Mai bine sunt plătiţi, însă, membrii comisiilor din centrele zonale de evaluare. Mai exact, preşedintele primeşte 600 de lei pentru o comisie de până la 1.000 de candidaţi, iar pentru mai mult, remuneraţie creşte cu 25 de lei. Vicepreşedintele comisiei va fi plătit cu 350 de lei, în timp ce secretarul are 300 de lei, iar un membru 275 de lei.

Cadrele didactice care supraveghează elevii în timpul probelor din cadrul bacalaureatului primesc 25 de lei, în timp ce evaluarea lucrărilor scrise le aduce 4 lei pentru fiecare lucrare corectată, iar în cazul evaluărilor orale, între 2 şi 3 lei pentru fiecare candidat. Potrivit aceluiaşi document, cheltuielile de deplasare a cadrelor didactice care fac parte din aceste comisii de bacalaureat vor fi acoperite de Inspectoratele Şcolare.

Alte forme ilegale de plată a membrilor în comisiile examenului de bacalaureat le pot aduce inculpaţilor dosare de cercetare penală. Ministerul Educaţiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100, cu apelare gratuită, la care cetăţenii pot semnala orice neregulă constatată în organizarea şi derularea examenului naţional de bacalaureat. De asemenea, părinţii absolvenţilor de liceu pot apela acest număr pentru semnalarea oricărei situaţii în care se solicită bani pentru organizarea examenului sau pentru protocol. Linia de telefon este disponibilă zilnic, începând de luni, pe toată durata desfăşurării examenului, respectiv în intervalul orar 9-17.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »