S-au răzgândit:vaccinarea elevilor revine la cabinetele de medicină şcolară

Mihaela Moldovan 13 septembrie 2012 0
S-au răzgândit:vaccinarea elevilor revine la cabinetele de medicină şcolară

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, cu circa două luni în urmă, că noua Lege a Sănătăţi va stipula că toate campaniile care se fac în cabinetele de medicină şcolară vor fi efectuate de către medicii de familie. Decizia nu a stat în picioare, însă, prea mult timp, întrucât în prag de nou an şcolar, reprezentanţii MS şi cei ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au dat Ordinul comun 376/2012, prin care se specifică faptul că vaccinarea elevilor se va face în continuare de medicii şcolari.
În Sălaj, sunt peste 40.000 de elevi care, în ultimii ani, au beneficiat de serviciile a doar şase cabinete de medicină şcolară, situate în oraşe, cei din mediul rural trebuind să apeleze pentru a primi tratamente la medicii de familie.
În urma răzgândirii autorităţilor centrale, preşcolarii şi şcolarii din cele patru oraşe sălăjene vor rămâne în continuare în grija a şase cabinete de medină şcolară, care sunt copleşite de numărul mare de copii. În comune, situaţia va fi neschimbată.
Situaţia nu caracterizează doar Sălajul, ci şi restul judeţelor, iar reprezentanţii MS o cunosc îndeaproape, ministrul Cepoi precizând, cu circa două luni în urmă, că medicina şcolară se află cu preponderenţă în mediul urban, comunele fiind văduvite de medici şcolari.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »