S-au afişat modelele de subiecte pentru evaluarea naţională

Magazin Salajean 23 aprilie 2012 0

Elevii care susţin anul acesta evaluarea naţională pot studia pe site-ul Ministerului Educaţiei, incepand de săptămana trecută, modelele de subiecte pentru examenul scris la Limba şi literatura romană.

Unul dintre textele la prima vedere este al scriitorului I.A. Bassarabescu, celălalt fiind preluat din publicaţia Adevărul literar şi artistic. Totodată, in subiectele publicate se regăsesc şi cerinţe precum caracterizarea unui personaj din fragment, identificarea figurilor de stil din acel text şi de gramatică. Al treilea subiect stimulează creativitatea elevilor, care trebuie să descrie un oraş vizitat sau despre care au citit.

Conform calendarului stabilit pentru evaluarea naţională din acest an şcolar, perioada de inscrieri va avea loc in perioada 18-20 iunie, ultima zi de şcoală pentru elevii claselor a VIII-a fiind data de 15 iunie. In data de 25 iunie va avea loc prima probă scrisă la Limba şi literatura romană, două zile mai tarziu, elevii urmand să intre in sălile de examen pentru proba scrisă la matematică. In 29 iunie vor fi afişate primele rezultate. In urma depunerii şi soluţionării contestaţiilor, in data de 2 iulie, elevii vor afla rezultatele finale.

Absolvenţii claselor de gimnaziu vor fi admişi in invăţămantul liceal pe baza mediei claselor V-VIII (50 la sută) şi a notelor obţinute la probele de la evaluarea naţională (50 la sută).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »