S-a terminat greva, se incheie si anul scolar

Magazin Salajean 8 iunie 2010 0

S-a terminat greva, se incheie si anul scolar

Elevii salajeni vor incheia anul scolar fara niciun fel de probleme, sindicalistii din invatamant renuntand la orice fel de actiuni de protest. In urma sedintei de vineri, liderii sindicalisti din invatamantul salajean au decis sa renunte la greva generala pe termen nelimitat. Liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant Salaj, Eusebiu Lehene, ne-a declarat ca nu vor fi niciun fel de probleme in incheierea situatiei scolare a elevilor.

Am constatat ca nu sunt intrunite conditiile pentru continuarea actiunilor de protest. Toti colegii mei sunt demoralizati si nu mai doresc sa continue greva. Chiar astazi am trimis o adresa in unitatile de invatamant din judet pentru evaluarea situatiei privind trecerea notelor in catalog si incheierea situatiei scolare a elevilor. Astfel ca anul scolar se va incheia in conditii aproximativ normale. In concluzie, am renuntat la greva, a precizat Lehene.

Potrivit sursei citate, nici bacalaureatul nu va fi afectat, orice tentativa fiind blocata de neparticiparea intregului personal didactic la actiunile de protest. Lehene a adaugat ca batalia va continua prin intermediul confederatiei, in privinta reducerilor salariilor bugetare, si prin reprezentantii federatiilor sindicale la Comisia pentru Invatamant din Senat, privind proiectul Legii Educatiei Nationale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »