Rezultatele finale la BAC vor fi afisate astazi

Magazin Salajean 7 septembrie 2011 0

Rezultatele finale la BAC vor fi afisate astazi

Nervii celor 77 de candidati din Salaj care au contestat rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat vor fi pusi la grea incercare astazi, cand se vor afisa rezultatele finale, dupa recorectarea lucrarilor. „Cele mai multe contestatii au fost depuse la disciplina Matematica – 32, in timp ce 28 de candidati au contestat rezultatele de la disciplina Limba romana, zece – la Biologie, iar restul contestatiilor au fost la Geografie, Limba Maghiara, Fizica, Chimie si Istorie”, a declarat inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan.

Lucrarile din Salaj, cu note contestate, au fost recorectate la Alba Iulia, Salajul fiind Centru Regional de Recorectare pentru judetele Satu Mare, Bistrita Nasaud si Maramures.

In Salaj, promovabilitatea inregistrata la examenul de bacalaureat, in sesiunea de toamna, a fost de 17,94 la suta – inainte de recorectarea lucrarilor cu note contestate. Din totalul de 1.007 candidati inscrisi la examen, in sali s-au prezentat 847. Din acestia, au promovat doar 152, in timp ce 690 au picat examenul, iar cinci candidati au fost eliminati dupa ce au fost depistati incercand sa fraudeze examenul.

Examenul de bacalaureat a fost sustinut in trei centre: Liceul Pedagogic „Gheorghe Sincai Zalau, Grupul Scolar „Octavian Goga din Jibou si Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu Simleu Silvaniei.

In prima sesiune de bacalaureat din acest an, promovabilitatea in Salaj a fost de 59,02 la suta, examenul fiind sustinut de aproximativ 2.500 de absolventi ai cursurilor liceale, cu circa 100 mai putini fata de cei care au sustinut BAC-ul in prima sesiune din 2010.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »