Rezultate satisfacatoare la proba de Limba materna din cadrul Evaluarii nationale

Magazin Salajean 18 mai 2010 0

Rezultate satisfacatoare la proba de Limba materna din cadrul Evaluarii nationale Peste 500 de elevi de clasa a VIII-a din scolile salajene au sustinut, in data de 6 mai, proba scrisa la Limba si literatura materna din cadrul evaluarii nationale, in limbile maghiara, germana si slovaca. Din datele furnizate de inspectorul general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Szabo Stefan, rezultatele obtinute de elevi au fost satisfacatoare, majoritatea situandu-se deasupra mediei de notare. Dintre cei 539 de candidati care au sustinut proba in limba maghiara, 204 au luat note intre 5 si 7,99, iar alti 290 au primit note intre 8 si 9,99. N-au fost destul de bine pregatiti 28 de elevi care n-au reusit sa ia peste 5 la aceasta testare. In schimb, 17 au reusit sa treaca proba cu note de 10 curat.

La limba germana au sustinut proba 19 candidati. Unul singur a fost notat sub 5, opt elevi au luat note intre 5 si 7,99, iar zece au primit note intre 8 si 9,99. Niciun elev nu a luat nota maxima la aceasta proba sustinuta in limba germana. Si la slovaca au fost opt candidati, care au luat doar note de 7 (sase elevi) si 8 (doi elevi).

Ultima proba din sesiunea normala a evaluarii nationale a avut loc in 12 mai, la matematica. Potrivit sursei citate, corectarea lucrarilor se face in termen de sase zile de la sustinerea probei. Cei nemultumiti de rezultate vor putea depune contestatii pana cel tarziu in data de 21 mai.

Elevii care au absentat, din motive obiective, la una sau mai multe probe din cadrul sesiunii normale de evaluare nationala, pot sustine testarea intr-o sesiune speciala: in data de 25 mai, la Limba si literatura romana, in 27 mai Limba si literatura materna, iar in 2 iunie, proba de matematica.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »