Rezultate finale la titularizare: 184 de profesori au note peste 7

Mihaela Oprea 10 august 2012 1
Rezultate finale la titularizare: 184 de profesori au note peste 7

Promovabilitatea la concursul de titularizare din data de 2 august, ca urmare a soluţionării contestaţiilor, este de 47,42 la sută, procentul fiind raportat la candidaţii sălăjeni care au obţinut note peste 7 la examenul scris. Faţă de anii trecuţi, cadrele didactice au trebuit să susţină şi o lecţie deschisă la clasă, care va completa media pentru obţinerea posturilor la catedră.
Inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Maria Pop, a declarat că promovabilitatea reprezentativă la acest concurs de titularizare este dată de numărul candidaţilor cu note peste 7 şi nu peste 5, deşi chiar şi aceşti candidaţi notaţi mai slab pot ocupa posturi (de suplinitori, n.r.) în Învăţământul sălăjean. “Dintre cele 64 de contestaţii depuse pentru reevaluarea lucrărilor, doar opt note au fost majorate, oferind cadrelor didactice posibilitatea ocupării unui post de suplinitor sau titular. Mai precis, trei note au fost majorate peste 5, în timp ce alte cinci lucrări au fost notate peste 7. Astfel, dintre cele 388 de lucrări susţinute de candidaţi, 184 au fost notate peste 7, promovabilitatea înregistrată fiind de 47,42 la sută, faţă de 46,13 cât a fost înainte de contestaţii”, ne-a comunicat Maria Pop.
Potrivit sursei citate, dintre lucrările majorate peste nota 7, două au fost în cazul a două învăţătoare care predau materia în limba română şi câte una – pentru religie, limba franceză şi geografie. Dintre lucrările majorate peste pragul 5, două au fost susţinute de educatoare în limba română şi una la limba engleză.
De asemenea, au fost şi candidaţi cu note mari care au solicitat reevaluarea lucrării. “Un candidat care a susţinut examenul la limba şi literatura română a depus contestaţie, deşi lucrarea a fost notată iniţial cu 8,5. Ca urmare a soluţionării contestaţiei, nota a fost majorată cu un punct, la 9,5”, a precizat inspectorul şcolar Pop.
Pe de altă parte, au fost şi candidaţi cu note între 1,25 şi 3,99 care au depus contestaţii, dar care au fost micşorate după reevaluarea lucrărilor.
Un număr de 315 candidaţi sălăjeni din totalul de 388 care au participat la examenul de titularizare au obţinut minim nota 5, ceea ce înseamnă că au trecut examenul 79,1 la sută dintre dascăli.În judeţ au fost înregistrate două note de 10, obţinute de candidate care au susţinut examenul de titularizare la disciplinele Istorie şi Educaţie fizică şi sport. Pe de altă parte, 78 de candidaţi au fost notaţi sub 5. Cea mai mică notă, 1,25, a fost obţinută de doi candidaţi la disciplinele Arte vizuale şi Fizică.
Pentru anul şcolar 2012-2013, la nivelul judeţului au fost scoase la concurs 409 de posturi în sistemul de învăţământ, dintre acestea 104 fiind catedre titularizabile, iar restul fiind destinate suplinitorilor.
Începâd cu acest an, candidaţii au avut de susţinut şi o lecţie la clasă, nota obţinută contând 25 la sută la calcularea mediei pentru obţinerea posturilor, 75 la sută fiind nota de la proba scrisă de joi. Doar candidaţii cu note peste 7 la ambele probe de concurs pot ocupa locurile titularizabile, în timp ce pentru posturile de suplinire, candidaţii trebuie să aibă minim nota 5 la ambele probe de concurs. Şedinţa de repartizare a posturilor pentru titulari va avea loc în 13 august, în timp ce posturile de suplinitori vor fi repartizate în şedinţa publică din 16 august.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 14 august 2012 at 08:49 - Reply

    felicitari celor ce s-au titularizat au invatat

Lasa un Raspuns »