Revolta profesorilor, incununata de succes

Magazin Salajean 16 octombrie 2008 0

Revolta profesorilor, incununata de succes  Aproximativ 15.000 de profesori au iesit, ieri, pe strazile Bucurestiului, intr-un miting considerat cel mai mare din ultima vreme. Dascalii au protestat astfel impotriva deciziei Guvernului de a ataca la Curtea Constitutionala legea de majorare a salariilor din educatie cu 50 la suta. Ca urmare a protestelor si a analizelor realizate pe acest subiect, tot ieri, Curtea Constitutionala a respins contestatia Guvernului si a decis ca majorarea este constitutionala. Astfel, Legea va fi trimisa spre promulgare la presedintele Traian Basescu.

Prezent si el la mitingul de protest, in fruntea unei delegatii salajene, preseditele Ligii Sindicatelor Libere din Invatamant Salaj, Eusebiu Lehene, ne-a declarat – imediat dupa ce Curtea Constitutionala a facut public ca a respins contestatia Guvernului si a decis ca majorarea salariala este constitutionala – ca asteapta cu nerabdare sa vada evolutia lucrurilor, mai precis cum si, mai ales, daca Guvernul va pune in aplicare decizia Curtii Constitutionale. Am decis sa incheiem mitingul pentru ca, atata timp cat decizia Curtii Constitutionale ne este favorabila, nu avem de ce sa mai protestam. Deocamdata, asteptam sa vedem pozitia Guvernului, ca apoi sa adoptam o pozitie oficiala, a incheiat Eusebiu Lehene.

Principala nemultumire a dascalilor a fost legata de faptul ca Executivul contestase actul normativ la Curtea Constitutionala.

La sfarsitul lunii trecute, majorarea a fost votata in unanimitate de Camera Deputatilor. Ulterior, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca nu exista bani pentru majorarile salariale solicitate, chiar daca judecatorii CCR vor decide ca legea adoptata de parlament este constitutionala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »