Reducerile de personal lovesc in Inspectoratul Scolar Salaj

Magazin Salajean 1 septembrie 2010 0

Reducerile de personal lovesc in Inspectoratul Scolar Salaj

Incepand de astazi, Inspectoratul Scolar Judetean Salaj ramane fara un inspector general adjunct si doi angajati din unitate, in timp ce alti 23 de angajati din invatamant isi vor pierde posturile. Este hotararea luata de Guvern ce vizeaza diminuarea cheltuielilor bugetare, prin reducerea a 4.000 de posturi din educatie, reprezentand locuri de munca din structura centrala, inspectoratele scolare si din Casa Corpului Didactic.

Aproximativ 4.000 de posturi din educatie vor fi desfiintate in urma unei hotarari luate de Guvern. Potrivit informatiilor furnizate de inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, in urma acestei decizii, la nivelul judetului vor fi desfiintate 25,5 de posturi. Majoritatea dintre acestea sunt norme la palatele si cluburile copiilor. Este vorba de posturile din unitatile finantate de Ministerul Educatiei, si anume din cadrul Inspectoratului scolar, Casei Corpului Didactic si din cluburile si palatele copiilor. In Salaj, aceste unitati functioneaza cu 130 de posturi, urmand ca de la 1 septembrie sa ramana in vigoare doar 104,5 norme, a declarat inspectorul general Abrudan. Astfel ca, incepand de astazi, se vor reduce 5,5 posturi de la Casa Corpului Didactic, patru posturi de la Clubul Sportiv Scolar, 2,25 de posturi de la Palatul Elevilor Zalau, 3,75 de posturi de la Clubul Simleu, 4,5 de posturi de la Clubul Jibou si 2,5 posturi de la Clubul Cehu Silvaniei.

Insa nu doar profesorii sunt amenintati de restructurari, ci si inspectoratele scolare. In judet, conform noii organigrame de personal, ISJ Salaj pierde un inspector general, care nu va pleca insa din inspectorat, ci va reveni la postul detinut inainte. Din functia de inspector general adjunct va pleca Mirel Matyas, care isi va relua functia de inspector scolar de specialitate la disciplina Matematica, ne-a precizat Ioan Abrudan. Aceasta inseamna ca Szabo Stefan va ramane singurul inspector scolar general adjunct. Totodata, conform aceleiasi organigrame, inspectoratul mai pierde un alt angajat, in timp ce o persoana va fi incadrata doar cu jumatate de norma. Organigrama prevede ca numar maxim de posturi pentru ISJ Salaj 29 de posturi si contine indicatii precise care anume posturi si de unde sa fie reduse.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »