Reabilitarea Şcolii “Gheorghe Lazăr” s-a încheiat

Magazin Salajean 19 mai 2011 0

Reabilitarea Şcolii “Gheorghe Lazăr” s-a încheiat

După 15 luni în care Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” s-a aflat în plin şantier, lucrările de reabilitare şi modernizare au ajuns la final. Beneficiarii finali ai proiectului, cei peste 600 de elevi şi cele 50 de cadre didactice, beneficiază de săli de curs şi de laboratoare moderne, dar şi de săli de curs noi, întrucât corpul B al unităţii de învăţământ a fost înălţat cu un etaj. Potrivit informaţiilor oferite, ieri, într-o conferinţă de presă, de directorul Claudia Radu, şcoala are acum un centru multimedia, un centru de documentare şi patru săli de clasă şi de studiu suplimentar, toate noi, dar şi dotări performante: un server şi 28 de computere, cinci videoproiectoare, două ecrane, o tablă electronică interactivă, 58 de table albe, 17 softuri educaţionale, şase sisteme educaţionale de tip home-cinema etc.

În privinţa beneficiilor economice şi de mediu obţinute, Claudia Radu a amintit creşterea eficienţei energetice şi, implicit, scăderea costurilor la utilităţi şi la întreţinere.

Proiectul a fost unul finanţat prin Programul Operaţional Regional, valoarea totală fiind de peste 3,1 milioane de lei, din care 2,4 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »