Proiectul Eu si strada!, pus pe roate de Michelin Zalau

Magazin Salajean 7 martie 2012 0

Proiectul Eu si strada!, pus pe roate de Michelin ZalauElevii din cadrul Liceului Pedagogic Gheorghe Sincai Zalau continua, si in acest an, proiectul de educatie rutiera Eu si strada!, ajuns la cea de-a treia editie. Acest program a fost lansat in anul 2010, in colaborare cu Politia Zalau si Michelin Zalau, si prevede desfasurarea de activitati teoretice si practice in domeniul securitatii rutiere.

Potrivit organizatorilor, proiectul se realizeaza, anual, prin parcurgerea a cinci activitati pe diferite tematici. Una dintre acestea a avut loc in cursul zilei de luni, cu tematica Fii un pieton atent!. Inca de dimineata, elevii din patrula scolara de circulatie au insotit echipajele rutiere in strada, in vederea consilierii pietonilor si prevenirii accidentelor de circulatie.

Reprezentantii Michelin sustin ca vor sprijini acest proiect pe toata durata sa de desfasurare cu obiecte promotionale, autocolante cu mesaje de atentionare pentru pietoni, dar si cu premii pentru participanti. Suntem bucurosi ca acest proiect a fost foarte bine primit de comunitate si ca, impreuna cu Liceul Pedagogic si Politia Zalau, deja organizam o a treia editie. Simtim tot mai mult ca ne aflam intr-o comunitate deschisa la responsabilitate si la a invata ca educatia rutiera este esentiala pentru a te bucura de mobilitate, a spus directorul general Michelin Zalau Cord, Felix Oanta.

De asemenea, directorul general Michelin Zalau Anvelope, Christian Falconet, este de parere ca proiectul Eu si strada! se potriveste cu dorinta Grupului Michelin de a contribui la progresul mobilitatii si de a face soselele mai sigure, prin promovarea adoptarii unui comportament prudent si responsabil. Credem ca educatia rutiera incepe de la cele mai mici varste si de aceea ne dorim ca prin evenimente, precum acest proiect, sa contribuim la cresterea unei generatii responsabile in trafic, a afirmat Christian Falconet.

Scopul proiectului Eu si strada! il reprezinta cunoasterea si aplicarea regulilor de circulatie pentru pietoni si biciclisti si reducerea numarului de accidente rutiere in care sunt implicati tinerii. Evenimentele din aceasta editie se vor desfasura in perioada februarie – aprilie 2012.

Pe deplin constienti de importanta anvelopei in asigurarea sigurantei participantilor la trafic, Michelin este axata in fiecare azi pe imbunatatirea capacitatii de franare si de aderenta a anvelopelor sale, in toate situatiile. In plus fata de anvelope si performantele lor tehnice, Grupul este, de asemenea, dedicat sa sporeasca siguranta mobilitatii. In iunie 2009, Michelin a lansat proiectul ROSYPE (Road Safety for Young People in Europe

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »